FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
Aquest és el calendari del Govern amb totes les ajudes europees per a autònoms fins a juny

Aquest és el calendari del Govern amb totes les ajudes europees per a autònoms fins a juny

El Govern ha publicat el calendari amb totes les convocatòries de les ajudes finançades amb els fons europeus a les quals podran anar accedint els autònoms en els pròxims sis mesos.

El Govern ha publicat el calendari que recull totes les convocatòries d'ajudes que llançarà en els pròxims mesos provinents dels Fons *Next *Generation UE i que aniran dirigides a alguns dels eixos del Pla de Recuperació i Resiliència, com a emprenedoria, digitalització o sostenibilitat.

El nou calendari reflecteix ja centenars de subvencions per a les quals el Govern preveu mobilitzar més de 24.600 milions d'euros en el primer semestre, per la qual cosa durant els pròxims sis mesos, la pàgina del Pla de Recuperació de l'Executiu anirà actualitzant i incloent les següents convocatòries de licitacions o subvencions a les quals poden accedir diverses entitats, tant públiques com privades.

Calendari amb totes les ajudes europees a les quals podran accedir els autònoms en el primer semestre
Si bé és cert que no tots els fons europeus arribaran als negocis directament en forma de subvencions, una bona part sí que ho faran a través d'incentius a l'ocupació, o ajudes a la digitalització, per al desenvolupament de competències digitals o ciberseguretat entre els negocis, així com per a la reducció de la bretxa de gènere, el suport a les empreses rurals, o l'impuls dels negocis relacionats amb el turisme, la cultura i l'esport.

De fet, la previsió més recent del Govern és que més de 16.000 milions d'euros dels quals pretén llançar en aquestes convocatòries fins a juny vagen a parar de l'un o l'altre manera als negocis, i especialment als autònoms i pimes. Precisament, el nou calendari, que es pot descarregar directament en aquest enllaç, organitza les pròximes convocatòries en funció del ministeri que adjudicarà l'ajuda, el sector al qual anirà dirigit, l'entitat que podrà ser beneficiària -administració, empresa, microempresa o autònom- i la descripció en la qual es detalla en què consistirà exactament aquesta ajuda.

Segons explica el Govern en la seua pàgina web dedicada en exclusiva al Pla de Recuperació, "l'objectiu d'aquest Calendari de pròximes convocatòries és mostrar una previsió de quines convocatòries seran publicades durant els pròxims mesos, perquè els beneficiaris finals puguen identificar amb temps quins són del seu interés i planificar la presentació de la seua sol·licitud".

Les convocatòries previstes en el primer semestre de 2022, i que mobilitzaran més de 24.600 milions d'euros, inclouen tant les procedents de l'Administració General de l'Estat i de les Comunitats Autònomes (a les quals les quantitats els són transferides per als diferents objectius acordats en les conferències sectorials), com també d'entitats locals. De fet, els ajuntaments també intervindran en el repartiment d'aquests fons: durant els primers sis mesos de 2022 es posa a la disposició d'ells més de 6.000 milions d'euros.

Més informació

Font: autonomosyemprendedor.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia