FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
Aquestes són les noves ajudes i subvencions per a pimes en 2023

Aquestes són les noves ajudes i subvencions per a pimes en 2023

Però com seran les noves ajudes per a pimes en 2023?

Acaba 2022 un any que a nivell econòmic no ens ha deixat un bon sabor de boca. Molt s'ha parlat de les novetats en la cotització per a autònoms de cara a gener de 2023. Però com seran les noves ajudes per a pimes en 2023?

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (*PRTR) posat en marxa pel Govern amb fons destinats per Europa, *Next *Generation EU, per a reparar els danys provocats per la pandèmia, continuarà en marxa fins a juny del pròxim any.

Més formació i digitalització per a les pimes en 2023

Dins del pla Generació Digital Pimes, les pimes comptaran amb un nou paquet d'ajudes dotat amb 356 milions d'euros fins a desembre de 2025, amb l'objectiu de potenciar les habilitats digitals tant d'autònoms com de les petites i mitjanes empreses. Cada alumne disposarà de 2.600 euros.

Aquest pla és un objectiu paral·lel al Kit Digital del qual ja us hem parlat, el qual es pot sol·licitar des de fa diversos mesos. Amb aquest pla es persegueix que la formació per a millorar les habilitats digitalitzadores dels autònoms i empleats de les pimes.

Com accedir a les convocatòries dels Programes de Recuperació, Transformació i Resiliència (*PRTR)?

Les convocatòries dels programes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (*PRTR) es poden consultar en la web del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública o a través de les pàgines web que les comunitats autònomes han habilitat per a la gestió de les ajudes.

Les noves mesures fiscals del Govern per a autònoms i pimes
En l'àmbit fiscal, 2023 també porta novetats importants per a les pimes. Es tracta de mesures que busquen alleujar la càrrega tributària tant d'autònoms com de les petites i mitjanes empreses. Aquestes mesures estan recollides en el pla fiscal del mes de setembre de 2022.

D'altra banda, es produirà una rebaixa en l'Impost sobre Societat (*IS) a les pimes. La rebaixa del tipus nominal de l'Impost de societats, passarà del 25% al 23% per a les pimes la facturació de les quals siga de fins a un milió d'euros.
Subvencions per a fomentar l'autoconsum en les pimes
A través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (*IDAE), el *PRTR ofereix subvencions per a fomentar l'autoconsum i així substituir vehicles contaminants per uns altres d'energia neta. El *IDAE disposa d'un pla per a modernitzar la flota de vehicles de les empreses.

El Pla *Moves III, existia abans de l'arribada del fons europeu *Next *Generation EU, però en 2021 va passar a finançar-se amb el primer desemborsament. Aquest paquet permetrà a l'empresa l'adquisició de fins a 50 vehicles elèctrics, híbrids endollables i de pila de combustible.

Al seu torn, les empreses del sector serveis podran optar a ajudes per a la col·locació de plaques fotovoltaiques de fins al 45% del valor per a un sistema d'autoconsum bàsic
Les companyies dels sectors industrial, agropecuari i de serveis tenen a la seua disposició un programa per a la implantació d'instal·lacions renovables, com a plaques solars tèrmiques, bombes de calor o geotèrmia. Aquesta iniciativa subvenciona el 40% del cost per a les mitjanes empreses i del 45% per a les xicotetes.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia