FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
Com poden els autònoms i les pimes accedir a les ajudes del Fons Europeu *Next *Generation EU

Com poden els autònoms i les pimes accedir a les ajudes del Fons Europeu *Next *Generation EU

Els programes del Govern per a canalitzar els fons europeus inclouen ajudes directes per a l'adquisició de vehicles zero emissions i la digitalització d'autònoms i pimes. També projectes promoguts per les Administracions públiques als quals podran accedir a través de licitacions

Ja està en funcionament el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (*PRTR), el full de ruta del Govern per a canalitzar els 140.000 milions d'euros procedents del Fons Europeu *Next *Generation EU. Aquest programa contempla 70.000 milions d'euros en ajudes a fons perdut per a Administracions, empreses i particulars, però especialment per a impulsar als autònoms i a les petites i mitjanes empreses (pimes), a les quals el pla espanyol es refereix conjuntament sense fer distinció, que conformen quasi el 99% del teixit empresarial a Espanya.

L'objectiu és donar-los suport per a augmentar la seua productivitat, reforçar les seues capacitats, contribuir a la creació d'ocupació i millorar la seua competitivitat. Per a aconseguir-ho, el *PRTR contempla ajudes directes, però també licitacions, projectes de col·laboració públic-privada en àmbits tan diversos com la mobilitat, les energies renovables, la digitalització i l'emprenedoria, als quals podran postular autònoms i pimes a través de diverses convocatòries. Aquests plans poden arribar a finançar el 100% de la inversió, encara que el més comuna serà que només cobrisquen una part.

Les ajudes per a autònoms i pimes que ja estan definides

En concret, ja s'han activat dos: l'adquisició de vehicles més ecològics, per a la qual ja s'ha obert la convocatòria; i la digitalització d'autònoms i pimes, que encara no té data d'inici.

Mobilitat sostenible. Ja es pot accedir al Pla *Moves III que ofereix a aquests professionals ajudes d'entre 2.500 i 9.000 euros per a la compra de vehicles zero emissions. Aquest paquet, que estarà en funcionament fins a desembre de 2023, permet l'adquisició de vehicles elèctrics, híbrids endollables i de pila de combustible —que funcionen amb hidrogen—, el preu del qual no supere els 45.000 euros; i de 1.100 a 1.300 euros per a motocicletes elèctriques per un import màxim de 10.000 euros.

També contempla ajudes per a la instal·lació de pals de recàrrega per a treballadors autònoms pel 70% del cost de la instal·lació, que augmenta fins al 80% per a aquells que estiguen instal·lats en municipis de menys de 5.000 habitants. Per a pimes, les ajudes per a pals de recàrrega cobriran el 55% per a petites empreses i el 45% per a mitjanes empreses, en el cas que siga d'accés públic amb una potència superior a 50 quilowatts (kW); i un 30%, independentment de la grandària de l'organització, per als punts públics i privats de potència inferior a *50kW. Si es col·loquen en una població de menys de 5.000 habitants s'afegirà un 5% extra, en el primer cas; i un 10% més en el segon.

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia