FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
El Govern donarà fins a 150.000 euros a pimes que instauren la jornada laboral de quatre dies

El Govern donarà fins a 150.000 euros a pimes que instauren la jornada laboral de quatre dies

Les empreses hauran de mantindre la reducció un mínim de dos anys

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat aquest dilluns que el Govern concedirà ajudes de fins a 150.000 euros a aquelles pimes que posen en marxa la setmana laboral de quatre dies, la qual cosa permetrà millorar les condicions laborals. En declaracions als mitjans a Orense, la ministra ha explicat que aquesta proposta va “en la línia del que s'espera del Govern des del punt de vista de la millora de condicions laborals, però també pensant en la competitivitat de les empreses”.

Concretament, segons han explicat fonts del ministeri a Efe, el projecte, que es finançarà amb una partida de 10 milions provinents dels pressupostos generals de l'Estat de 2023 i tindrà una duració mínima de 24 mesos, oferirà aquestes ajudes per a dur a terme determinats processos organitzatius dins de l'empresa. En un primer moment, el projecte està destinat únicament a pimes industrials, així com a serveis tècnics com el que desenvolupen les consultores, sempre que la jornada laboral es reduïsca, com a mínim, en un 10%.
Segons Maroto, a través d'aquest “projecte pilot” el Govern busca “sensibilitzar a empreses i treballadors de l'ús dels quatre dies a la setmana” com a pas previ a “traure conclusions per a veure en quina mesura això es pot generalitzar”.

De moment, ha assegurat que la receptivitat per part de les empreses “ha sigut molt bona” i, de fet, ha recordat que algunes empreses espanyoles ja “ho estan fent d'una manera natural”. “El que tractem amb aquest projecte pilot és establir les bases del que pot ser una mesura en un futur, que hem de negociar amb sindicats i patronal”, ha abundat.

La ministra ha confiat que tinga “bons resultats i, sobretot, generar en empreses i treballadors una nova dinàmica” i s'afavorisca “la millora de la competitivitat de les empreses mantenint les condicions laborals dels treballadors”, ha conclòs.

Més informació

Font: larazon.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia