FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
Els programes per a emprenedors i pimes que actualment té vigents la *DGIPYME

Els programes per a emprenedors i pimes que actualment té vigents la *DGIPYME

Plans per al suport de pimes i emprenedors industrials

La Direcció General d'Indústria i de la PIME (*DGIPYME) té disponibles una sèrie d'instruments i programes per a ajudar als emprenedors i les petites i mitjanes empreses.


Fonamentalment són alternatives al finançament bancari, així com eines amb la finalitat de facilitar que els emprenedors puguen posar en marxa el seu projecte o les pimes puguen accedir a nous mercats o desenvolupen els seus negocis. Aquestes polítiques de suport de la *DGIPYME ajuden a aquests col·lectius de manera directa o indirecta. Veurem quins estan vigents actualment.

Ajudes de la *DGIPYME per a emprenedors i pimes

- Programa de suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores. Aquest programa el va posar en marxa el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme fa anys, però continua vigent. Consisteix a secundar mitjançant recursos públics les estratègies d'innovació i competitivitat empresarial que desenvolupen les Agrupacions Empresarials Innovadores (*AEI). Aquestes han d'estar reconegudes com a tal en el registre del Ministeri i són aquelles que es consideren mereixedores del reconeixement per tindre el potencial innovador precís. Una vegada inscrites en el *AEI es poden beneficiar d'aquestes ajudes.

- Plans d'innovació i sostenibilitat en l'àmbit de la indústria manufacturera. L'objectiu és donar suport als projectes d'innovació i sostenibilitat desenvolupats per les empreses industrials. Per a això, s'executen propostes d'investigació i innovació en la indústria, desenvolupament tecnològic, a més de les inversions sostenibles mitjançant l'eficàcia energètica més enllà de les normes establides per la Unió Europea. Les ajudes poden ser préstecs reembossables, subvencions o una combinació d'ambdues. En funció del tipus d'empresa, el projecte i altres aspectes, s'estableix una opció o una altra. Poden acollir-se a aquestes ajudes aquelles pimes que tinguen personalitat jurídica pròpia (sense formar part del sector públic), estiguen degudament constituïdes a Espanya i inscrites en el registre corresponent, i sempre que desenvolupen una activitat industrial (*CNAE 2009).

- Indústria Connectada 4.0 / ACTIU Finançament. Aquest programa fa costat a aquells projectes que fomenten i impulsen la transformació digital de les empreses industrials, alhora que es millora la seua sostenibilitat. És a dir, utilitzar la pròpia digitalització com a solució també per a la lluita per les millores mediambientals.

Aquest programa té dues modalitats: ACTIVA – pime i ACTIVA – Grans implementacions. En concret el de pimes ha de considerar-se com a tal a la UE.

Finança Indústria i Seguiment

Aquest programa és un dos per un, perquè implica des de l'assessorament inicial fins al seguiment posterior.

El primer d'ells, Finança Indústria, consisteix en un servei d'assessorament gratuït i personalitzat sobre finançament públic. Els emprenedors o pimes que vulguen desenvolupar un nou projecte industrial poden optar a aquesta consultoria. Per a això, hauran d'emplenar un qüestionari previ en el qual s'exposen els detalls del projecte. Posteriorment, els tècnics del ministeri s'encarregaran d'orientar a l'emprenedor sobre els programes de finançament que més li interessen.

Per part seua, Finança Indústria Seguiment, s'estén a la fase d'execució del projecte. Aquest servei té com a fi ajudar l'emprenedor a aconseguir el màxim amb els recursos obtinguts. Amb el pressupost que se li haja facilitat, aconseguir un projecte el més reeixit possible. Els beneficiaris del programa Finança Indústria se'ls podrà sol·licitar en qualsevol moment l'estat del projecte, inversions realitzades, etc.

- Impuls de *Business *Angels. Un *business *angel és un inversor privat. Aquestes persones o empreses es dediquen a invertir els seus recursos en projectes que els cride l'atenció confiant que els donarà rèdit en un futur. Els emprenedors aconsegueixen els recursos suficients per a començar i els inversors tindran el seu benefici quan el projecte comence a ser rendible. No sempre és fàcil accedir a aquests inversors, sobretot les propostes més xicotetes que no s'han donat a conéixer.

Per això, aquest programa de *DGIPYME s'encarrega de ser intermediari entre aqueixes pimes innovadores o emprenedors i els potencials inversors privats o *business *angels. En la web oficial de la Direcció General d'Indústria i de la PIME, hi ha un mapa en el qual s'exposen les xarxes de *business *angels que hi ha en tota Espanya.

- Programa de Creixement Empresarial. Aquest és un dels més reeixits en edicions anteriors. Es mostren diversos casos d'èxit en la web per a poder comprovar l'eficàcia de les accions. Consisteix en un assessorament personalitzat i adaptat a cada pimes en particular. Ho promou la Secretaria General d'Indústria i PIME, i compta amb la coordinació de Fundació *EOI.

- Reindustrialització i Enfortiment de la Competitivitat Industrial. Aquest programa persegueix que la indústria continue sent un pilar fonamental en el producte interior brut (PIB). Per a això, s'ha posat en marxa un programa per al finançament de projectes d'inversió amb la finalitat de millorar la competitivitat industrial. Es tracta d'unes concessions de préstecs a llarg termini, per a finançar les següents inversions:

Creació d'establiments industrials.
Trasllats.
Millores i/o modificacions de línies de producció.
Implementació productiva de tecnologies de la "Indústria Connectada 4.0."

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia