FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
Fons Europeus i Pimes: com accedir a les ajudes *Next *Generation EU

Fons Europeus i Pimes: com accedir a les ajudes *Next *Generation EU

Malgrat la burocràcia i de la necessitat de suport en molts casos, les pimes poden accedir a les ajudes directes, especialment per a la digitalització

En teoria les pimes, però sobretot les companyies de menor grandària i fins i tot els autònoms poden accedir d'igual forma que les grans a les ajudes del Fons Europeu *Next *Generation EU en algunes de les seues modalitats. En la pràctica, és una mica menys simple. La possibilitat existeix, però es requereix conéixer el sistema per a realitzar la cerca apropiada, perquè no és tan fàcil com es presenta.

Com accedir a les ajudes

Es tracta d'un compendi de subvencions, licitacions i ajudes que a poc a poc es van publicant en la pàgina web planderecuperacion.gob.es i en el qual s'indica, si s'és una pime, com accedir als Fons Europeus. S'explica com el pla se sustenta en quatre pilars, que el seu objectiu, entre altres, és enfortir la participació de les pimes i que 17 dels 30 components que recullen les iniciatives es dirigeixen a aquesta mena de companyies, especialment, el 14, amb quasi 4.900 milions d'euros adjudicats.

I aconsegueixen cinc àmbits estratègics concrets: el suport al comerç, la internacionalització, l'emprenedoria, el creixement i la digitalització i la innovació. En aqueixa pàgina es pot accedir a un assistent de cerca, que, si no es coneix, és un embull administratiu, fins i tot amb tutorial per a establir-ho.

D'aquí ve que, en molts casos, assessors, consultores i fins i tot els propis bancs es publiciten per a desentranyar aquest maremàgnum de possibilitats, i després, per a implementar tota la documentació i requisits que es necessiten. És a dir, per a una pime o un autònom, o se sap el que vol o ha de buscar, o és molt difícil optar a les ajudes, sense cap garantia d'obtindre-les.

En concret, hi ha dos tipus d'ajudes específicament pensades per a les pimes. La primera ja està disponible. Es tracta del Pla *Moves III que va dirigit a la compra de vehicles zero emissions, els electrificats, híbrids endollables i també els que funcionen amb hidrogen.

Tres modalitats en el qual s'ofereix als professionals una ajuda que pot oscil·lar entre els 2.500 i els 9.000 euros per a aquells vehicles que no superen els 45.000 euros de preu. També s'ofereixen ajudes per a les motocicletes elèctriques, que no poden costar més de 10.000 euros, amb diners a fons perduts d'entre 1.100 i 1.300 euros. Les ajudes van alguna cosa més enllà per al cas de la creació d'estacions pròpies, de pals per a la recàrrega, que oscil·len en les quantitats que ofereixen per al proveïment de carburant.

La segona ajuda està a punt d'arribar i va encaminada a la digitalització. Aquesta setmana ho anunciava el president del govern, Pedro Sánchez, i després de diverses demores, sembla imminent. Es tracta del programa denominat Digital *Toolkit, més conegut com el Kit Digital, que presenta una dotació total de 3.067 milions d'euros i està pensat per a elevar la digitalització de la pime, especialment de les més xicotetes. En principi, les sol·licituds inicials, que esperen estar llestes abans de cap d'any, tindran una primera fase per valor de 500 milions d'euros. Es tracta d'un bo amb el qual es podran adquirir en una gamma diferent des del nivell bàsic fins a l'avançat, diferents modalitats per a aconseguir la transformació digital del teixit empresarial espanyol.

Les pimes, escèptiques davant les ajudes

Els fets evidencien que la petita i mitjana empresa a Espanya, davant les traves burocràtiques i la dificultat d'accés, necessiten fons addicionals sense saber si poden accedir a les ajudes, només per a optar a elles. D'aquesta manera no pot aprofitar, en bona part dels casos, aquest suport financer per a la recuperació que arriba d'Europa.

Per les unes o les altres raons, la veritat és que la realitat ens indica que no s'està optant a unes ajudes que haurien de ser la base i el suport de les pimes en aquests moments de recuperació de la crisi pandèmica. Segons l'Enquesta de Clima Empresarial de la Cambra de Comerç d'Espanya, 6 de cada 10 empreses no coneixen els fons *Next *Generation i només 3 de cada 10 pensa a demanar-los.

Més informació

Font: dirigentesdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia