FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
Requisits per a accedir a les ajudes de pimes per la jornada de quatre dies

Requisits per a accedir a les ajudes de pimes per la jornada de quatre dies

La quantia màxima que podran rebre les petites empreses seran 150.000 euros i s'espera que al gener es tanque el procediment administratiu.

La setmana laboral de quatre dies hàbils sembla que serà un dels temes de conversa de l'any que ve. La reducció dels dies de treball i, per tant, de la jornada laboral; les previsions són que augmente la productivitat de les empreses sense descurar la salut mental i física dels treballadors. El Ministeri de Treball ha publicat una ordre ministerial que regula el funcionament d'un paquet d'ajudes econòmiques a petites empreses de cara a l'any que ve.

La idea és ajudar econòmicament a les pimes que implementen mesures i solucions que reduïsquen la jornada dels seus treballadors almenys en un 10% sense reduir els salaris. El pressupost d'aquest projecte és de 10 milions d'euros, que es repartiran en ajudes de fins a 150.000 euros per a cada pime o empresa.

Segons s'especifica en la pròpia ordre ministerial, les ajudes es destinaran a "projectes pilot d'innovació en matèria d'organització empresarial que permeten millorar la productivitat de pimes" i aborden, per a això, mesures destinades a la reducció de les jornades laborals a 4 dies "sense minvament salarial".

Requisits per a demanar les ajudes a la jornada de 4 dies
El primer que cal saber abans de sol·licitar una ajuda és saber a quins tipus d'empreses estan destinades. La idea és repartir el pressupost entre societats que desenvolupen una activitat industrial que tinguen consideració de petita o mitjana empresa. Hauran de tindre personalitat jurídica pròpia, estar legalment constituïdes a Espanya i no pertànyer al sector públic. Les activitats industrials podran ser dels següents tipus: producció a escala industrial, de valorització a escala industrial, activitats complementàries a la producció industrial o activitats de serveis a la indústria

Un dels primers requisits serà que la petita o mitjana empresa tinga, almenys, una trajectòria de tres anys o més d'antiguitat en qualsevol d'aquests sectors d'activitat professional. Igualment, el domicili fiscal de la pime sol·licitant haurà d'estar a Espanya, igual que el seu principal centre de treball. Aquesta situació haurà de mantindre's durant tota la duració del projecte finançat, que haurà de durar almenys dos anys.
Pel que fa al projecte d'implementació de la reducció de la jornada darrere de la conciliació laboral, l'empresa que sol·licite aquestes ajudes haurà de comprometre's a reduir la jornada laboral un mínim d'un 10% a temps complet. Al mateix temps, les reduccions no hauran d'afectar els salaris dels treballadors que participen en el projecte, que haurà de durar 24 mesos.

Finalment, existeix un nombre mínim de treballadors que participaran en el projecte pilot de la seua empresa, depenent del nombre de treballadors que hi haja contractats. Així, en les pimes de fins a 20 persones, almenys el 30% de la plantilla haurà de participar en el projecte de reducció de jornada. En les mitjanes empreses d'entre 21 i 249 empleats, almenys el 25% de la plantilla haurà d'estar contemplat en aquest projecte de conciliació laboral.

Com presentar les sol·licituds
Els beneficiaris de les subvencions, una vegada que hagen accedit a les ajudes, deuran així mateix complir amb una sèrie d'obligacions especificades en el BOE publicat el passat 16 de desembre. El termini de presentació de les sol·licituds per a optar a aquestes ajudes és dos mesos des de la publicació de la regulació de les subvencions en el BOE.

Les sol·licituds hauran de dirigir-se i presentar-se davant la Fundació *EOI i, juntament amb el formulari de sol·licitud corresponent, caldrà enviar una memòria del projecte de reducció de la jornada laboral, a més d'acreditar estar al corrent amb els pagaments i les obligacions tributàries amb Hisenda i la Seguretat Social.

Més informació

Font: lainformacion.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia