FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Comercio exterior - Internacionalización (Mostrar tot)
Com internacionalitzar la teua pime

Com internacionalitzar la teua pime

Arranca APIEm, el nou programa públic al qual podran accedir fins a 3.500 negocis que busquen immersió en el mercat global

Tindre recursos suficients o l'assessorament adequat perquè la teua petita o mitjana empresa competisca en el marc internacional no sempre és possible. És la principal raó a la qual atén el nou projecte del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i l'entitat pública *ICEX, inclòs en el Programa d'Ampliació de la Base Exportadora. Naix *APIEm (Suport Personalitzat per a la Internacionalització Empresarial).

Es tracta d'un ambiciós pla dirigit exclusivament a petites i mitjanes empreses espanyoles, prèviament seleccionades. Mitjançant un diagnòstic de la situació en la qual es troba la pime interessada per a poder llançar-se al mercat global i una anàlisi dels canals pertinents per al seu perfil, aquesta serà *mentorizada per a secundar-se en programes que el propi projecte posarà a la seua disposició.

Governs Autonòmics, Cambres de Comerç o organismes externs seran algunes de les eines amb les quals podran comptar per a la seua internacionalització. A més, les empreses annexes al projecte comptaren amb jornades de *networking per a establir contactes amb empreses exportadores, conéixer experiències o rebre consells sobre temàtiques d'interés per a l'empresa interessada.

Pimes a les quals va dirigides el programa
Segons dades facilitades per *ICEX, en 2021 Espanya comptava amb 3,37 milions d'empreses de les quals tan sols el 6,9% va exportar els seus productes o serveis, fent-ho de forma regular una de cada quatre.

L'objectiu de *APIEm és arribar a un total de 3.500 empreses de tot el territori espanyol fins a finals de 2024. La finalitat és que les pimes aprofiten les ajudes i equips públics posats a la seua disposició per a arribar al públic internacional.

Una altra de les grans propostes del programa és identificar empreses de dones per a incloure-les en el marc internacional, incrementant d'aquesta manera la seua presència en mercats exteriors. Un adjunt que forma part dels propis objectius de *ICEX per a fomentar la igualtat de gènere inclòs en els compromisos de l'Agenda 2030 i els *ODS de Nacions Unides.

Serà el propi equip de *APIEm qui es pose en contacte amb les pimes espanyoles que encaixen en el projecte. No obstant això, tota aquella empresa interessada, que complisca amb els requisits, podrà participar sol·licitant-ho directament en la web de *ICEX.

Més informació

Font: dirigentesdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia