FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Comercio exterior - Internacionalización (Mostrar tot)
Mètodes per a finançar activitats de pimes en l'exterior

Mètodes per a finançar activitats de pimes en l'exterior

Les empreses disposen de programes de finançament de l'ICO i *ICEX, entre altres, per a finançar la seua expansió internacional.


El finançament és un dels pilars essencials per a qualsevol negoci. És necessària tant en iniciar l'activitat com quan l'empresa vol expandir-se cap a altres territoris. Actualment, les exportacions espanyoles han augmentat en els últims mesos. Dades de *Sage *Advice demostren un increment del 21,7% al juliol de 2021 respecte a l'any anterior.


En concret, les empreses espanyoles han obtingut 179.529 milions d'euros de beneficis en exportar els seus productes. La dada mostra la recuperació enfront dels valors registrats abans de la pandèmia.

Per a finançar una empresa existeixen diverses opcions. Una d'elles és recórrer al programa de finançament *ICEX *Next. Es tracta d'un programa que ajuda les empreses a internacionalitzar-se. En concret, gràcies a ell les companyies poden créixer en facturació exterior, definir el seu pla de negoci, desenvolupar una estratègia d'internacionalització o millorar la seua competitivitat. A més, durant dos anys comptaran amb un equip d'assessors que els guie durant tot el procés.

Una altra opció és el fons *FIEM. El seu objectiu és també ajudar a la internacionalització empresarial. Aquest fons el concedeix el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i els seus objectius són els mateixos que els del programa *ICEX.

Operacions d'exportació

En el cas del *FIEM el que es financen són operacions concretes d'exportació o inversió. En l'actualitat es destinen 50 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a aquest fons. Amb ell també es financen estudis de viabilitat per a millorar els projectes d'internacionalització.

Les empreses també disposen d'un altre instrument de finançament com és el finançament ICO internacional, que concedeix l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Gràcies a ella es financen les inversions i activitats de les empreses a l'estranger. Poden accedir a aquest mecanisme financer les empreses o autònoms espanyoles o amb almenys un 30% de capital espanyol. Tots ells tindran un termini d'amortització del préstec de 20 anys.

Finalment, es pot recórrer al programa ICO exportadors, amb el qual s'anticipen les factures de l'exportació. Poden accedir a aquest programa tant els autònoms com les empreses amb domicili social a Espanya.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia