FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Comercio exterior - Internacionalización (Mostrar tot)
Oportunitats i reptes per al creixement internacional de les pimes

Oportunitats i reptes per al creixement internacional de les pimes

Per què és bon moment perquè les pimes s'expandisquen a altres mercats.

El 60% de les petites i mitjanes empreses han perdut el 25% de la seua activitat internacional per la crisi del COVID-19. Així s'extrau d'un estudi realitzat per *Gedeth *Network. En línies generals, totes les empreses han patit un impacte negatiu en els seus negocis i la internacionalització s'ha paralitzat o alentit, en funció de cada cas. Però les petites i mitjanes empreses han sigut les més perjudicades per la seua falta de recursos. És per això, i amb la intenció de recuperar aquesta activitat en l'exterior, que les pimes demanden una sèrie d'ajudes per a identificar nous mercats o per a trobar nous clients en l'exterior.


No obstant això, segons assegura Juan Millán, soci director de *Gedeth, a pesar que la pandèmia ha afectat els negocis internacionals de tot el teixit empresarial, són les pimes les que es mostren més optimistes davant les noves oportunitats. Sent precisament els negocis amb menor múscul financer i falta de recursos, les pimes troben en aquest moment “una oportunitat per a oferir els seus serveis d'especialització o per a beneficiar-se de la cerca de nous proveïdors més pròxims per part de les grans multinacionals”.

Bon moment per a internacionalitzar-se i trobar oportunitats

Millán assegura que sempre és bon moment per a internacionalitzar-se, malgrat la crisi. “És un procés que reforça les competències, diversifica riscos i augmenta oportunitats que, en aquest context, són eines clau per a sobreviure”, destaca Millán. I és que el món empresarial ja és global. Si una empresa no té presència internacional, compta amb un desavantatge competitiu en detriment dels seus competidors. “Pots decidir que no vols eixir del teu mercat, però això no pararà a les milers d'empreses d'altres països que sí que ho estan fent i intenten accedir al teu”, subratlla el director de *Gedeth. Per tant, és important que les pimes s'esforcen per trobar mercats als quals expandir-se.

Sí que és cert que no s'ha d'oblidar que la internacionalització va més enllà d'enviar mercaderia a un altre país. És un procés estratègic dins de l'empresa que implica preparar-la per a competir i aprofitar noves oportunitats. Per tant, no estem davant una operació immediata, sinó que és procés immediat requereix d'esforç i perseverança. “Moltes pimes poden intentar les "dreceres" que els oferisquen, però l'experiència ens diu que solen triomfar els que aposten per això de manera decidida”, adverteix Millán.

Passos perquè una pime busque la seua internacionalització actualment

Més informació

Font:cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia