FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Comercio exterior - Internacionalización (Mostrar tot)
Passos i claus per a internacionalitzar la teua pime

Passos i claus per a internacionalitzar la teua pime

Les empreses han de tindre en compte com és el país de destinació, així com els riscos polítics i financers i la legislació

Quan les empreses aconsegueixen el seu grau de maduresa, moltes es plantegen fer el salt a la internacionalització. Exportar els productes i serveis a altres parts del món pot ser un procés complex, encara que és molt beneficiós per a les empreses que decideixen fer el pas.

A l'hora d'internacionalitzar una empresa és important, destaquen els experts de *Mapfre, tindre en compte diversos factors entre els quals es troben el país de destinació, els riscos polítics i financers, la legislació duanera o els acords de compra i venda.

El primer que ha de fer l'empresa és una anàlisi empresarial interna que determine la viabilitat si es fes un buit en altres mercats. És important en aquest pas crear un departament d'exportació.

La companyia ha de conéixer les normes que regulen el comerç internacional i haurà de sol·licitar assessorament en la Cambra de Comerç d'Espanya. A més, podrà obtindre a través de la Secretaria d'Estat de Comerç informació sobre aranzels, duanes, acords comercials entre països i fiscalitat.

Moltes empreses que opten per la internacionalització necessiten finançament extra, per la qual cosa també hauran de valorar els diferents préstecs que existeixen per a conéixer quins ofereixen les condicions més avantatjoses.

Cal tindre en compte que s'ha de participar en fòrums internacionals i de negocis per a conéixer noves oportunitats que existeixen a l'estranger.

Capacitat productiva

Finalment, l'empresa haurà de comptar amb suficient capacitat productiva per a satisfer la demanda dels mercats internacionals i s'ha d'estar preparat per a resoldre d'una manera àgil qualsevol imprevist que puga ocórrer.

Cal no oblidar-se de crear una pàgina web corporativa que ajude les empreses a potenciar la seua marca en mercats internacionals.

Quant als tràmits i documents necessaris per a exportar, és necessari per a l'empresa factures pro forma, factures comercials, una llista del contingut de la càrrega que es transporta, la factura duanera, la factura consular, el registre de devolució mensual de l'IVA, el document únic administratiu d'exportació, el certificat d'origen i el permís d'exportació, entre altres.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia