FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Aprovada una línia d'avals per a autònoms i pimes afectats per la guerra

Aprovada una línia d'avals per a autònoms i pimes afectats per la guerra

El Govern ha donat llum verda a una nova línia d'avals de 5.000 milions

El Govern ha aprovat una línia d'avals per als autònoms i les pimes afectats pels efectes de la guerra entre Ucraïna i Rússia. La línia d'avals, que comptarà amb 5.000 milions d'euros, forma part del Pla de mesures de resposta a la guerra que ha posat en marxa el Govern.


El primer tram d'ajudes, això és, els 5.000 milions d'euros, els gestionarà l'Institut de Crèdit Oficial en col·laboració amb les Entitats Financeres. Els avals els poden sol·licitar les empreses i autònoms afectats per la situació que s'està vivint a Ucraïna. No obstant això, la mesura veta de poder sol·licitar l'ajuda als sectors financer i d'assegurances.

Imports màxims a avalar

Els avals podran sol·licitar-se fins a l'1 de desembre. Per a això tant pimes com autònoms no hauran de trobar-se en situació de morositat en el moment de la sol·licitud. A més, els avals garantiran el 80% dels nous préstecs de les operacions sol·licitades sent l'import màxim a avalar de fins a 400.000 euros.

Per part seua, les empreses del sector primari, aqüicultura i pesca podran sol·licitar avals per valor de 35.000 euros. La vigència d'aquests avals tindrà un termini màxim de 10 anys.

En el cas que els préstecs que se sol·liciten siguen d'imports superiors, l'aval haurà de garantir el 80% de l'import del crèdit per a pimes i autònoms, mentre que per a la resta de les empreses haurà de garantir fins al 70% de l'import. No obstant això, segons l'anunciat pel Govern l'import sol·licitat no podrà ser superior al 15% del volum de negocis anual mitjà del beneficiari durant els tres últims exercicis o del 50% dels costos de l'energia durant l'any anterior a la sol·licitud del préstec.

Els avals coincidiran també amb el termini d'amortització de l'operació que és de fins a huit anys.

Les operacions tindran un període de carència de 12 mesos. Així mateix, les entitats financeres hauran de mantindre obertes les línies d'actiu circulant dels seus clients fins al 31 de desembre d'enguany.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia