FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Autònoms i pimes afectats per la guerra d'Ucraïna: nous ICO

Autònoms i pimes afectats per la guerra d'Ucraïna: nous ICO

Les entitats financeres decidiran si ajornar o no el crèdit a les empreses que no complisquen amb els requisits

El Govern reforça les ajudes als autònoms i pimes afectats pels efectes provocats per la guerra d'Ucraïna. S'han aprovat novetats respecte a les publicades a final del mes de març referent als crèdits ICO.


Una d'elles té a veure amb les condicions perquè les entitats financeres acceptaren la sol·licitud de crèdit. Les empreses havien de certificar una caiguda de la facturació del 30% l'any 2020 respecte a l'any 2019. Segons les noves condicions, la sol·licitud per a ajornar el crèdit en el cas que les empreses no complisquen aqueix requisit, queda a potestat de l'entitat financera.

Així mateix, s'hauran de mantindre fins al 30 de setembre d'enguany les línies de circulant. Aquest termini pot ampliar-se fins al 30 de juny de 2023 en el cas que s'haja implementat alguna de les mesures del Codi de Bones Pràctiques.

Una altra de les novetats que recull *KPMG Tendències és que si el deutor el sol·licitara, es podria suspendre temporalment el pagament del capital. Això podria fer-se o bé mitjançant l'extensió d'una manca acordada prèviament o en establir una nova durant sis mesos arran dels finançaments que s'hagen acordat per pimes i autònoms dedicats al sector agrícola, ramader, pesquer i de transport per carretera.

Flexibilitat per a deutors

Les noves condicions suposen una major flexibilitat per als deutors i la possibilitat d'imposar mesures d'ajornament o mancances als finançadors que anteriorment requerien un acord.

Arran d'aquestes mesures, les entitats tindran quinze dies per a acceptar o no les modificacions plantejades. S'espera que la majoria les accepte a causa del risc de reputació que suposaria prendre una decisió contrària.

El Reial decret que contemplava aquestes mesures establia també un codi de bones pràctiques que obligava les entitats adherides a posar en marxa una sèrie de mesures relacionades amb el finançament concedit per l'ICO. Algunes d'elles havien de veure amb la possibilitat d'acordar una extensió de l'aval i del període de carència.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia