FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
El grup *BEI i CaixaBank facilitaran nou finançament a pimes per més de 1.000 milions

El grup *BEI i CaixaBank facilitaran nou finançament a pimes per més de 1.000 milions

El pla forma part del paquet global de resposta de la UE a la pandèmia, amb una dotació de 540.000 milions

El grup *BEI, que inclou el Banc Europeu d'Inversions (*BEI) i el Fons Europeu d'Inversions (*FEI), ha signat amb CaixaBank un acord pel qual aporta una garantia de 112,5 milions d'euros a l'entitat financera espanyola. Aquesta operació permetrà a CaixaBank mobilitzar més de 1.000 milions d'euros en préstecs a pimes, principalment situades a Espanya.


Segons va informar el banc en un comunicat aquest diumenge, sota aquest acord l'entitat financera espanyola podrà proveir préstecs per a nou finançament durant els pròxims 18 mesos.

L'operació cobreix el primer tram de pèrdua ('*first *loss *piece’) en una estructura de titulització sintètica en el marc del Fons Paneuropeu de Garantia (*EGF, per les seues sigles en anglés).

Aquesta iniciativa gestionada pel *BEI forma part del paquet global de resposta de la Unió Europea a la pandèmia de *Covid, el qual compta amb una dotació de 540.000 milions per a fer costat a l'economia europea i, en particular, a les pimes i empreses de mitjana capitalització afectades per la pandèmia.

Es tracta de la segona operació en una estructura de titulització sintètica entre el *BEI i CaixaBank, sent la primera que cobreix un tram de primera pèrdua sota el *EGF, les garanties del qual estan actuant de suport per a pimes amb obstacles d'inversió o pressions en capital circulant i liquiditat.

Aquest acord s'emmarca en una àmplia col·laboració entre tots dos ens, ja que CaixaBank és un dels intermediaris més actius del *BEI a Espanya.

Per al conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo *Gortázar, "aquest acord és una excel·lent oportunitat per a conjuminar esforços, *BEI i CaixaBank, amb l'objectiu comú d'ajudar les pimes espanyoles a recuperar-se de l'impacte negatiu de la pandèmia i a dur a terme els seus plans d'inversió pesar de l'actual incertesa econòmica".

El vicepresident del *BEI, Ricardo Mourinho Félix, va valorar que l'acord contribueix a tindre "un teixit productiu espanyol més resilient en un context difícil, on les conseqüències de la pandèmia s'uneixen a circumstàncies com la crisi energètica i la inflació".

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia