FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Els autònoms demanen més termini per a pagar els ICO

Els autònoms demanen més termini per a pagar els ICO

UATAE recorda que la inflació dificulta novament la situació dels autònoms

La Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (*UATAE) ha sol·licitat al Govern que s'amplie el termini per a la devolució dels crèdits ICO. Segons l'organització, milers d'autònoms “veuen amb temor” la inflació provocada per la pujada dels preus de l'energia i els carburants a conseqüència de la guerra entre Rússia i Ucraïna.


La secretària general de *UATAE, María José *Landaburu, recorda que quan “començava a entrellucar-se una millora en les condicions sanitàries del nostre país després de l'última ona amb *Ómicron, veiem encara llunyana la consolidació de la recuperació econòmica”.

Aquesta situació és la que ha provocat que es demande des de les organitzacions d'autònoms un reforç de la protecció social per al teixit productiu del país. “Veiem de summa importància que s'amplie la manca 24 mesos més i els terminis de devolució siguen fins a 12 mesos”, reclamen des de *UATAE.

Cal recordar que els crèdits ICO financen projectes d'inversió, activitats empresarials i necessitats de liquiditat o despeses de les empreses. Els crèdits ICO també estan finançant projectes de digitalització i ajuden al foment del teletreball, principalment.

Demanen facilitar les condicions

Aquests instruments financers es van posar en marxa a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Durant la pandèmia, el Govern ha anat activant diferents instruments de protecció social per a ajudar a les empreses a la seua recuperació econòmica.

Entre les mesures que va aprovar en el seu moment el Govern es troben les línies d'avals públics de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a préstecs bancaris a autònoms i pimes. En total s'ha ajudat a les empreses amb un finançament de fins a 140.000 milions d'euros, la qual cosa ha suposat, indiquen des de *UATAE, un “baló d'oxigen per a moltes petites empreses i autònoms”.

No obstant això, el termini dels crèdits ICO finalitza ara, al març, dos anys després de la declaració d'Estat d'Alarma per la pandèmia. No obstant això, la situació provocada per la guerra ha afectat novament el teixit productiu.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia