FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Factoring: una alternativa al finançament de les pimes

Factoring: una alternativa al finançament de les pimes


El mètode consisteix en el fet que una empresa els avança el cobrament d'una factura emesa a crèdit

El factoring s'ha convertit en una solució al problema actual de finançament de les pimes. Consisteix en una solució mitjançant la qual una empresa avança a un tercer el cobrament d'una factura emesa a crèdit per la contractació d'un servei o la venda d'un producte. Així, el cobrament d'una factura a 30, 60 o 90 dies es converteix en diners instantanis.


Experts de la plataforma espanyola de *finitech *Trinios estimen que aquesta és una de les opcions elegibles per a aquelles petites i mitjanes empreses que necessiten disposar de diners de manera urgent per a fer front als impagaments i a les despeses diàries.

L'Associació Espanyola del Factoring (*AEF) estima que l'ús d'aquest instrument financer va créixer en 2021 un 11,5% respecte a l'any anterior. Es van aconseguir, així, els 98.979 milions d'euros.

Finançament a l'instant

Cal destacar que al juny de 2021 les pimes estaven pendents de rebre pagaments per valor de 501.000 euros, una quantitat que ha ascendit fins als 577.000 euros durant el mes de juny passat, segons l'informe ‘Salut financera en la pime espanyola en el primer trimestre de 2022’, elaborat per *Trinios.

Quan es tracta de fer ús del factoring sense recurs, la pime no assumeix el risc d'impagament en el cas que el deutor no pague la factura a l'entitat de factoring. És, no obstant això, una manera d'aconseguir finançament a l'instant sense assumir cap risc i sense necessitat de preocupar-se per haver d'assumir desemborsaments.

Aquest mètode de finançament també s'allunya de la burocràcia que caracteritza a les entitats bancàries. En aquest sentit, optar per aquesta mena de *partners significa apostar per un mètode de finançament senzill i ràpid. De fet, les empreses que ofereixen aquest servei permeten que es puga disposar dels diners en un parell d'hores. El procediment pot completar-se en uns senzills passos a través de la plataforma.

L'ús del factoring com a mètode de finançament és “crucial”, asseguren els experts de *Trinios, per a tractar de “saldar imprevistos com abonar un pagament d'última hora o un afrontar l'impagament d'un servei per part d'un client. A més, estalvia tots els tràmits i processos tediosos que deriven d'aquelles situacions en les quals un client deutor es converteix en morós”.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia