FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
La falta d'educació financera produeix *sobrendeudamiento en pimes i autònoms

La falta d'educació financera produeix *sobrendeudamiento en pimes i autònoms

Les urgències de liquiditat també poden ser en un problema a llarg termini.

La crisi del coronavirus ha propiciat un notable augment de sol·licituds de crèdits financers per part de les empreses espanyoles, especialment entre les pimes i els professionals autònoms, els qui estan patint amb major ferocitat la falta de liquiditat.


Les dades del Banc d'Espanya situen l'increment de crèdits concedits en quasi el doble, si comparem els mesos de març i abril de 2020 amb el mateix període del passat 2019. Parlem de 98,4MM€ enfront dels 48,3MM€.

A més de la sol·licitud d'aquests crèdits i préstecs, la línia d'avals que el Govern ha habilitat durant la pandèmia a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), estaria contribuint a cobrir aquestes necessitats de liquiditat més urgents.

Però per a Arturo *Zamarriego, especialista en regulació financera, aquestes necessitats de diners líquids que estan sentint les pimes i els autònoms espanyols han incrementat de manera significativa a conseqüència de la paralització de l'activitat econòmica durant l'estat d'alarma, així com a causa de la caiguda de la demanda en sectors clau, com el transport, l'hostaleria, la restauració o l'automoció.

*Sobreendeudamiento

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia