FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
La realitat de les pimes per a 2021: “els bancs no prestaran finançament com abans fins que acabe la pandèmia”

La realitat de les pimes per a 2021: “els bancs no prestaran finançament com abans fins que acabe la pandèmia”

Tant les entitats bancàries com les *extrabancarias han reduït al màxim els seus préstecs per por de l'apressant morositat

Al cap d'un any i mitjà de dificultats econòmiques per a capejar el temporal de la pandèmia, les pimes s'enfronten a un escenari que, encara que encoratjador per l'avanç la vacunació, continuarà sent un repte per a la seua supervivència fins al punt que "els bancs no prestaran finançament com abans fins que acabe la pandèmia”, d'acord amb Jordi Solé *Tuyá, soci i director executiu de l'empresa de finançament *Kreedit. “Almenys durant bastants mesos, els bancs no estaran proactius com l'havien estat abans”, opina l'expert, qui afig que "des de la irrupció de la Covid-19, els bancs han desistit d'atendre empreses en les quals no tingueren una inversió prèvia compromesa”. Solé qualifica aquesta situació com a “inaudita” i assenyala que el criteri fins a finals d'any “serà el mateix”. “Confiem que quan deixem arrere la pandèmia, es reprenga el dinamisme en l'activitat empresarial i, serà en aqueix moment, quan veurem quin és el paper que desitja jugar la banca, ja que des de fa un any i mig no està actuant com el feia abans”, afig l'expert.
Uns reptes apressants

Per tot això, l'expert explica que de cara a la segona meitat de l'any, les pimes hauran de continuar readaptant-se a les necessitats dels seus respectius sectors, per a poder afrontar els deutes contrets per la pandèmia.

En aquest sentit, Solé adverteix que la Covid-19 “no ha afectat a tots per igual”, ja que mentre algunes empreses han tingut pèrdues puntuals que han pogut cobrir endeutant-se, per a unes altres els seus mercats “han canviat per sempre”, per la qual cosa hauran d'adaptar-se per a sobreviure.

“Unes altres, malgrat adaptar-se o patir pèrdues transitòries, no generaran suficient caixa com per a retornar el deute que ha sigut necessària per a superar els mesos de menor activitat, per la qual cosa estaran reclamades a la desaparició si no exploren la *opcíon de captar capital a través de socis inversors”, opina l'expert.

Un complicat finançament

L'expert assenyala que el mercat del finançament ha canviat durant la pandèmia. A part dels bancs, que han centrat la seua activitat únicament en els clients que tenien abans de la pandèmia concedint-los préstecs ICO, el mercat *extrabancario també “s'ha espantat” i ha baixat considerablement la seua activitat.

D'acord amb Solé, són els organismes públics els que “han assumit la seua responsabilitat” i han oferit liquiditat addicional a les pimes. Els préstecs amb garantia de l'ICO són un exemple d'aquesta situació. Per a l'expert, aquests préstecs són la clau amb la qual s'han sustentat moltes empreses, però adverteix que, no era la “millor manera de finançar-se de cara al futur.”

Una mirada al futur?

Més informació

Font: elmundofinanciero.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia