FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Les pimes perceben més dificultats per a accedir al crèdit per primera vegada des de 2013

Les pimes perceben més dificultats per a accedir al crèdit per primera vegada des de 2013

Les companyies van afirmar majoritàriament que els seus costos van pujar entre abril i setembre de 2022
El 70% de les societats han notat els augments de tipus d'interés

Les pimes comencen a observar els símptomes de les pujades de l'enduriment del crèdit. La percepció que tenen aquestes empreses de l'accés a la seua principal font de finançament cau per primera vegada des de 2013. El Banc d'Espanya (*BdE) indica en un informe publicat aquest dijous que entre abril i setembre de 2022 les pimes que van detectar un empitjorament en les condicions creditícies van ser un 11% més que les que van percebre el contrari. Segons indica l'entitat, els resultats van en línia amb altres investigacions en les quals els bancs reportaven que havien endurit els criteri d'aprovació de préstecs a aquestes societats.

Pese a l'enduriment de les condicions financeres, arran de les pujades de tipus del Banc Central Europeu (BCE), l'accés a finançament no està entre els principals problemes per a les empreses. Les mateixes perspectives eren molt pitjors durant la crisi financera de 2009, en la qual s'observaven valors negatius molt superiors en comparació, arribant fins al -37% a Espanya.


En aquesta crisi, les preocupacions estan més relacionades amb l'augment dels costos laborals i de producció i amb la falta de personal qualificat, encara que aquest últim preocupa més les pimes de l'eurozona, en general, que en les espanyoles, en particular. Encara que, que no preocupe tant no implica que no es note: el 70% de les pimes van afirmar que han percebut augments de tipus d'interés i d'altres costos associats al crèdit, la major dada des de 2012.

Només el 21% de les empreses van sol·licitar finançament bancari entre abril i setembre, pel fet que, indica el *BdE, moltes d'elles mantenen la liquiditat dels préstecs sol·licitats durant la pandèmia. De les quals sí que van demanar préstecs, un 10% va afirmar tindre dificultats per a obtindre crèdits. Segons apunta el *BdE, això es deu a l'augment de les sol·licituds rebutjades i, en menor mesura, d'un increment del percentatge de pimes a les quals van concedir només part del préstec que havien sol·licitat, o a les quals se li va concedir a un cost molt elevat.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia