FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Les quitacions per a pimes amb crèdits ICO arribaran al 75% si la seua facturació cau més del 70%

Les quitacions per a pimes amb crèdits ICO arribaran al 75% si la seua facturació cau més del 70%

El Govern espera no esgotar els 3.000 milions d'ajudes directes a pimes incloses per a la reestructuració del deute, el codi del qual de bones pràctiques s'aprova hui en Consell de Ministres

El Govern aprovarà hui en Consell de Ministres el codi de bones pràctiques per a les ajudes directes a empreses i pimes que van sol·licitar durant el passat exercici crèdits avalats per l'ICO. Economia va reservar 3.000 milions d'euros com a ajudes directes per a la reestructuració del deute de les pimes, principalment per causa de la crisi econòmica derivada del *Covid.


En les reunions que han mantingut en les últimes setmanes membres del ministeri i les entitats financeres per a regular les vies de reestructuració de deute, els representants del departament que dirigeix *Nadia *Calviño han transmés a la banca que, segons els seus càlculs, al final d'aquest procés, que s'estén 12 anys, no s'esgotaran aquests 3.000 milions d'euros aprovats, expliquen fonts financeres.

Aquest codi de bones pràctiques, encara que té caràcter voluntari, serà subscrit per totes les entitats financeres espanyoles, segons expliquen des del sector. El codi, que ha sigut negociat amb la banca des de fa mesos, compta amb tres potes d'actuació: l'ampliació dels crèdits ICO de 8 anys a un màxim de 10 anys, la conversió dels préstecs en crèdits participatius, i la tercera pota que protagonitzen les quitacions en els crèdits, i la data dels quals límit per a acollir-se a elles, serà desembre de 2022, mentre que per a l'ampliació dels préstecs avalats per l'Estat el termini finalitza al novembre d'enguany.

En aquestes quitacions, que seran voluntàries i negociades entre l'ICO, la banca i la pime, l'Estat assumirà el 80% d'ella, mentre que el banc es farà càrrec del 20%, tal com estan avalats els crèdits. El que es pretén és una reducció proporcional del deute amb aval i la no avalada i com a mínim, les entitats financeres hauran de retallar el deute en el mateix percentatge que el finançament avalat.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia