FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Nova font de finançament per a pimes i autònoms

Nova font de finançament per a pimes i autònoms

El nou fons està promogut pel sistema de garanties

Aquisgran’. Així és com es denomina la nova font de finançament per a pimes i autònoms que ofereix *Elkargi. L'ajuda, que és una iniciativa pionera a Europa, permetrà a pimes i autònoms accedir al crèdit que necessiten per a tirar avant els seus projectes.


La proposta ha sigut promoguda per *Cesgar (Confederació Espanyola de Societats de Garantia *Reciproca) i està sent comercialitzat a través de les diferents *SGR, entre elles *Elkargi. Compta amb un finançament inicial del Fons Europeu d'Inversions (*FEI) i l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), farà possible que les pimes i els autònoms milloren el seu accés al crèdit.

El nou fons està promogut pel sistema de garanties. ‘*Aquisgran’ s'encarrega de captar fons del mercat de renda fixa. La nova font financera és nova a Europa. Això es deu al fet que, a part d'obrir canals de finançament per a les pimes, és útil per a connectar el mercat de valors amb les empreses.

A través de ‘*Aquisgran’ es vol donar suport a les inversions de les pimes que fomenten la sostenibilitat. Al principi, el fons comptarà amb préstecs de fins a 20 milions d'euros. Posteriorment, s'emetran fins a 150 milions d'euros en bons de titulització, que seran subscrits de manera progressiva per l'ICO, i recolzats pel *FEI.

Els bons cotitzen en el mercat alternatiu de renda fixa (*MARF), perquè l'objectiu de *Aquisgran és que, en un futur, els seus bons siguen subscrits per inversors institucionals privats.

Diversificació financera

*ELKARGI forma part de la Confederació Espanyola de Societats de Garantia (*CESGAR). A més, sempre ha defensat la diversificació financera com a valor competitiu. El director general de *ELKARGI, Zenó Vázquez, explica que hui dia les empreses tenen cada vegada més necessitat de complementar el seu finançament bancari amb altres fonts. “El sector financer està transformant-se a gran velocitat i aquesta iniciativa, liderada per la confederació d'entitats de garantia a la qual pertany *ELKARGI, pretén donar resposta a aquesta necessitat”, indica.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia