FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Obstacles als quals s'enfronten les pimes per al seu creixement

Obstacles als quals s'enfronten les pimes per al seu creixement

Les empreses s'enfronten a llargs tràmits i a majors costos

Les petites i mitjanes empreses (pimes) s'enfronten a una sèrie de dificultats al llarg de la seua vida empresarial. Els llargs tràmits o el cost de constituir una empresa són alguns dels obstacles per al creixement de les pimes, segons l'estudi de creixement empresarial elaborat per *Cepyme.


En el document destaca el fet que encara que són molts els que s'inclinen per créixer a nivell empresarial, els obstacles amb els quals es troben en el camí no li ho posen gens fàcil.

Actualment, hi ha més de 100 regulacions vinculades amb la grandària empresarial que descoratgen el creixement Aquestes són de tipus fiscal, laboral, comptable, financer, d'assegurances i de competència, d'acord amb l'FMI.

Per exemple, en el cas de les empreses de més de deu empleats han de nomenar un delegat de personal amb almenys 15 hores remunerades i, per exemple, les empreses de més de 50 empleats han de disposar d'un comité d'empresa que estiga integrat per 5 membres com a mínim.

Costos de les empreses

L'informe revela que les empreses espanyoles s'enfronten a més dificultats que la mitjana europea per a crear una empresa. Per davant se situen països com Finlàndia, Irlanda i Grècia on només n'hi ha prou amb tres tràmits per a constituir una societat, mentre que a Espanya el mínim són de set. A més, els costos també són majors a Espanya. Així, al país crear una societat limitada equival al 3,9% de l'ingrés per habitant, mentre que en altres països com a Suècia, Romania, Dinamarca, Irlanda o el Regne Unit no superen el 0,5%.

D'igual forma, el capital mínim per a constituir una societat a Espanya és de 3.000 euros, la qual cosa equival al 11,6% de l'ingrés mitjà per persona. La dada contrasta amb altres casos com Portugal, Bèlgica, Holanda, Irlanda o el Regne Unit on no s'exigeix un mínim. A nivell europeu la mitjana se situa en el 8,1% de l'ingrés mitjà.

Finalment, les comunitats autònomes amb més tràmits per a constituir una societat són Pamplona, Melilla o Ceuta, mentre que les que menys tràmits necessiten són Santander, Madrid i Sevilla.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia