FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
Què ocorrerà amb el finançament a pimes i autònoms quan finalitze el programa d'avals de l'ICO?

Què ocorrerà amb el finançament a pimes i autònoms quan finalitze el programa d'avals de l'ICO?

La desescalada continua el seu curs, i ja són moltes les pimes i els autònoms que han représ la seua activitat després de quasi tres mesos parats. El propi Govern ja ha avançat que hi ha regions on l'estat d'alarma té els dies comptats. I això, més enllà de permetre la llibertat de moviments en aquests territoris, significa, entre altres coses, que les mesures posades en marxa pel Govern deixaran de tindre vigència.

Una de les més importants és la línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), que ja ha mobilitzat 57.852 milions de finançament per a autònoms i empreses en 462.600 operacions avalades. Una xifra que, sent elevada, està molt per davall del total desbloquejat, que ascendeix a 84.500 milions d'euros.

Així tot, el finançament de l'ICO ha sigut, en certa manera, la taula de salvació de moltes pimes a les quals sistemàticament se'ls negaven les línies de finançament en èpoques normals. Per això, algunes agències i organismes adverteixen dels problemes que pot crear el fet que aquestes línies d'avals finalitzen.

Aquest és el cas de Moody´s, que veu probable que els bancs espanyols reduïsquen el seu apetit per la concessió de crèdits a empreses, especialment a pimes i autònoms, sense un programa com el dels avals ICO, que a més preveu que s'acabe abans de la data prevista per la forta demanda. Aquesta circumstància, en un context en el qual les empreses estan recuperant-se, pot generar tensions de liquiditat que afecten de manera especialment negativa a autònoms i pimes.

Fins quan es poden sol·licitar els avals?

Segons la legislació vigent que s'ha establit a conseqüència de l'estat d'alarma, les entitats financeres assumeixen el compromís de mantindre, almenys fins al 30 de setembre de 2020, els límits de les línies de circulant concedides a tots els clients i, en particular, a aquells clients els préstecs dels quals resulten avalats.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia