FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Financiación (Mostrar tot)
S'estén el termini de les línies d'avals ICO per a autònoms i pimes

S'estén el termini de les línies d'avals ICO per a autònoms i pimes

Les empreses podran sol·licitar una ampliació d'entre 8 i 10 anys en l'amortització dels préstecs

El Govern aprova estendre el termini de les línies d'avals ICO per a pimes i autònoms. Tant autònoms com empresaris poden sol·licitar l'ampliació del termini d'amortització, que fins ara finalitzava el 30 de juny.


Cal destacar que el 30 de juny era la data en la qual expirava el termini del Marc Temporal d'ajudes d'estat que havia aprovat la Comissió Europea. No obstant això, el Govern obri la porta a estendre el termini, encara que la mesura està subjecta a l'aprovació prèvia de la Comissió Europea.

En estendre's el termini, les empreses i els autònoms podran ampliar, prèvia aprovació de l'entitat financera, fins al 8 o 10 anys l'amortització dels préstecs. Això permetrà que es puguen mantindre les empreses que tinguen dificultats financeres. A més, gràcies a aquesta mesura se'ls concedirà un major marge per a fer front a les seues obligacions.

Renegociació de condicions de finançament

La mesura es troba també dins de les adoptades i que formen part del Codi de Bones Pràctiques amb el qual es regula la renegociació de les condicions de finançament dels clients amb préstecs amb aval públic i que estarà vigent fins a juny de 2023.

Les línies d'avals les va posar en marxa el Govern l'any 2020 des de l'inici de la pandèmia fins al mes de maig. Des de llavors, aquestes línies de finançament les gestiona l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i han desplegat avals per valor de 107.102 milions d'euros. Aquests avals han permés mobilitzar 140.627 milions d'euros en finançament cap al teixit productiu en 1.192.252 operacions. De totes aqueixes operacions més del 98% han sigut subscrites per pimes i autònoms.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia