FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Formación (Mostrar tot)
COCEDER i el *CDR Palància Millars posen en marxa un programa *POISES finançat pel Fons Social Europeu.

COCEDER i el *CDR Palància Millars posen en marxa un programa *POISES finançat pel Fons Social Europeu.

La Confederació de Centres de Desenvolupament Rural d'Espanya posa en marxa el “Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social” (*POISES), cofinançat pel Fons Social Europeu (*FSE) amb càrrec al programa operatiu del mateix nom, pertanyent al *FSE 2014-2020 (*FSE 2014ES05SFOP012), per a lluitar contra la despoblació rural.

El programa es realitzarà inicialment en vint dels Centres de Desenvolupament Rural de *COCEDER repartits en tot el territori nacional, entre els quals es troba el *CDR Palància Millars la seu del qual està en la localitat de Castellnovo (Castelló). La duració total del programa és des de l'any 2020 al 2023.

OBJECTIU GENERAL:

Es tracta d'un projecte, l'objectiu general del qual és el de desenvolupar itineraris adaptats a cadascuna de les zones rurals, a les peculiaritats de les persones beneficiàries i als condicionants de les zones rurals deprimides on es durà a terme.

Un programa enfocat a lluitar contra la despoblació amb eines i processos basats, en la *integralidad i individualitat de les persones que viuen en els territoris rurals. Una altra de les seues metes és fomentar la inclusió i la participació de les persones que visquen o vulguen anar a viure al medi rural.

En aquest camí, i de manera transversal, es pretén afavorir l'assentament de nous pobladors, així com la fixació de les persones en aquest mitjà, a través de diverses accions, dirigides a tota la població rural, i fins i tot amb la possibilitat d'incloure a la urbana (*neorurales que vulguen anar-se al medi rural).

UN PROJECTE AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE:

Tot el programa contemplarà la perspectiva de gènere en les seues diferents fases de manera que no es continue capacitant a les persones sobre la base dels rols tradicionals de gènere en *doLa Confederació de Centres de Desenvolupament Rural d'Espanya posa en marxa el “Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social” (*POISES), cofinançat pel Fons Social Europeu (*FSE) amb càrrec al programa operatiu del mateix nom, pertanyent al *FSE 2014-2020 (*FSE 2014ES05SFOP012), per a lluitar contra la despoblació rural.*nde s'assignen professions i/o funcions en funció del sexe i, on generalment, ixen perjudicades les dones.

S'aplicaran mesures correctores o de discriminació positiva a l'hora de seleccionar a les persones per a les accions formatives de manera que les dones no es vegen perjudicades i accedisquen en condicions d'equitat.

En els itineraris es desenvoluparan accions de conciliació de la vida familiar i laboral en el medi rural: es contemplarà a la dona com un col·lectiu específic a l'hora de traçar convenis de col·laboració en matèria de responsabilitat social amb el teixit empresarial comarcal.

ÀMBIT TERRITORIAL:

Quant a l'àmbit territorial, aquest projecte es desenvoluparà, en àrees rurals de les següents Comunitats Autònomes: Andalusia, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Astúries, Aragó, Galícia i Extremadura; però queda obert a altres CCAA on sorgisca la necessitat.

Les accions s'executaran, principalment, en territoris rurals arribant a uns 400 municipis, zones rurals molt despoblades on els seus habitants viuen en desigualtat d'oportunitats, però donant cabuda també a població urbana. Centrant-nos en la possibilitat que una bona part d'ella vol tornar al poble, com hem corroborat gràcies a les demandes de la nostra plataforma www.volveralpueblo.org.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

Els objectius específics són: millorar la inserció sociolaboral de persones en situació i/o risc d'exclusió social; promoure la igualtat d'oportunitats i la participació en igualtat de condicions en el mercat laboral de la població del medi rural, especialment el de la dona rural. Proposar orientacions en coordinació amb els serveis d'ocupació i els Serveis Socials i d'igualtat, així com amb agents de cadascuna de les zones d'actuació. Oferir a les persones beneficiàries unes mesures adaptades específiques perquè puguen participar en els itineraris integrats d'inserció social i laboral. Promoure l'autoocupació i emprenedoria en el medi rural, així com fomentar mitjançant l'assessorament i acompanyament individualitzat, l'autonomia de les persones participants i el seu compromís en el procés d'inserció social i laboral.

COL·LECTIUS BENEFICIARIS:

Entre els col·lectius beneficiaris es troben els joves, per la qual cosa es treballarà pel desenvolupament de les capacitats de les noves generacions en l'àrea rural; les dones, ja que la seua presència i activitat en el medi rural ha demostrat ser clau per a evitar el despoblament i per a la consecució d'un desenvolupament ple i sostenible en aquest mitjà. També les persones amb diversitat funcional, que seran un perfil prioritari d'atenció per a aconseguir que puguen viure de manera independent i participar plenament en tots els àmbits de la vida; les persones immigrants, amb accions diferenciadores, perquè per a la inclusió precisen d'activitats elementals com l'aprenentatge de l'idioma, cultura, relacions amb la societat, etc. Persones i nuclis familiars amb més baixes qualificacions i amb major necessitat de reconversió professional; menors amb mesures de protecció, pròxims a l'edat d'emancipació que viuen en el medi rural i *neorurales o noves persones pobladores.

Per a més informació sobre el PROGRAMA *POISES pots posar-te en contacte amb el nostre *CDR en el correu electrònic: hola@cdrpalanciamijares.org o telèfon o whatsapp 623029143.

A continuació en més informació pots accedir al formulari d'inscripció
Més informació

Accés a la web del cdrpalanciamijares.org Més informació

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia