FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
 Només el 12% de les pimes espanyoles sap quin és el volum de les seues emissions de carboni

Només el 12% de les pimes espanyoles sap quin és el volum de les seues emissions de carboni


Una de cada dues pimes espanyoles (55%) considera la sostenibilitat com un aspecte fonamental per al seu negoci

Establir processos sostenibles i respectuosos amb el medi ambient és un criteri cada vegada més important per a qualsevol tipus d'empresa o organització. Una de cada dues pimes espanyoles (55%) considera la sostenibilitat com un aspecte fonamental per al seu negoci, segons l'informe “*Small *Business, *Big *Opportunities” realitzat per *Sage.

Malgrat la importància que la sostenibilitat té per a les seues estratègies empresarials, les pimes espanyoles no se senten satisfetes amb el seu rendiment quant a aconseguir els seus objectius de sostenibilitat i zero emissions netes, ja que només el 29% considera estar fent-ho bé.

I què estan fent per a millorar els seus nivells de sostenibilitat? Les conclusions de l'estudi ofereixen un llistat de les cinc claus que estan adoptant en aquest sentit:

Reduir el consum d'energia (57%)
Reduir viatges de negocis (45%)
Reduir la quantitat de residus (45%)
Digitalitzar els seus processos per a utilitzar menys recursos (44%)
Comprar productes reutilitzats o reciclats (38%)
Després d'una primera fase en la qual les mesures empresarials s'han orientat a reduir la contaminació que generen, l'estudi indica que les empreses estan ara mateix valorant noves mesures a mitjà termini per a optimitzar els processos, ja establits, com canviar els seus subministraments per a utilitzar fonts d'energies més netes o renovables, canviar els productes o serveis que ofereixen perquè siguen també més sostenibles, o millorar el seguiment sobre el seu impacte climàtic.

La importància de les dades
Una part fonamental de millorar els processos empresarials perquè siguen més sostenibles passa per tindre accés a informació actualitzada, real i de valor sobre l'impacte mediambiental del negoci.

L'informe de *Sage revela que només un 12% de les pimes espanyoles sap la xifra exacta de quantitat de carboni que la seua empresa emet (com a conseqüència directa del seu negoci o, per exemple, amb les emissions dels seus vehicles en propietat), mentre que un 37% ho sap de manera aproximada.

Malgrat això, quasi la meitat de les empreses espanyoles (49%) ja registren les seues emissions per a controlar-les. Quan es tracta del nivell d'emissions de carboni que generen els proveïdors de la companyia, com la calefacció o l'electricitat, les pimes espanyoles tenen menys coneixement, ja que només el 39% d'elles coneix la xifra de manera exacta o aproximada.

“Conéixer i aplicar mesures que augmenten els nivells de sostenibilitat en l'empresa implica tindre una bona comprensió i accés a les dades, elements que suposen un repte important per a molts negocis”, comenta José Luis Martín Zabala, director general de *Sage a Espanya i Portugal. “En aquest sentit, les nostres pimes estan més satisfetes amb la gestió de la seua data que les seues homònimes de la resta del món, ja que el 44% afirma estar-lo, enfront del 39% a nivell global”.

De fet, la sostenibilitat i l'impacte mediambiental ocupa el quart lloc en el rànquing d'àrees en les quals les empreses espanyoles consideren important millorar l'accés a les dades (amb un 30%), per darrere d'altres àrees com els nivells de productivitat (45%), la informació sobre nous o potencials clients (45%) i l'àrea de finances i *cash flow (34%). En aquest sentit, les pimes nacionals estan més conscienciades que les de la resta del món, ja que a nivell global l'accés a dades sobre sostenibilitat ocupa la sisena posició (22%), superat per altres aspectes com accedir a dades sobre els seus clients existents (32%) o els seus propis empleats (24%).

Més informació

Font: muypymes.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia