FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Així poden els autònoms i pimes reduir en quasi un 50% la factura de la llum del seu negoci

Així poden els autònoms i pimes reduir en quasi un 50% la factura de la llum del seu negoci

Segons els experts, l'energia fotovoltaica permet als autònoms i xicotets negocis de qualsevol sector reduir en quasi un 50% la seua factura de la llum. A més, gràcies a les subvencions disponibles, la inversió es pot amortitzar en poc temps.

Els vaivens del sector elèctric en els últims mesos han fet que l'economia de moltes llars i empreses s'haja trontollat i continue lluitant per persistir. La implantació del *tarifazo elèctric i els famosos trams horaris han coincidit amb una escalada de preus vertiginosa que ha posat en risc l'economia de molts xicotets negocis. El kW/hora ha multiplicat el seu preu per cinc o sis vegades en tot just uns mesos i la situació, lluny de millorar, s'està complicant cada vegada més per als particulars i, sobretot, per als autònoms i activitats més xicotetes.

En aquesta situació, molts són els que han assenyalat la importància d'apostar per solucions que no depenguen del preu del kWh Els problemes que està ocasionant el preu de l'electricitat en la competitivitat i en les previsions econòmiques dels negocis han obligat els autònoms a posar els ulls en l'autoconsum fotovoltaic, que els experts asseguren que és el nou model energètic.

La instal·lació de panells d'energia solar està creixent exponencialment tal com reflecteixen els indicadors econòmics i els diferents informes del sector. En aqueix sentit, *Powen Energia, una de les companyies amb més recorregut en aquest camp al nostre país, reconeix aquest moment com "una gran oportunitat per a ajudar els sectors industrials i agrícoles a aconseguir un major estalvi en les seues factures i acostar-se a la independència energètica".

De fet, i encara que és cert que la instal·lació d'aquests panells suposa una inversió, segons aquests experts, es pot amortitzar en molt poc temps i reduir dràsticament el preu que paguen els autònoms i negocis més xicotets per l'energia. És més, aquest tipus d'alternatives compten fins i tot amb un gran ventall d'ajudes i subvencions per a la seua instal·lació.

Autoconsum fotovoltaic: una inversió que redueix la factura elèctrica dels negocis
Cada vegada més negocis aposten per l'energia fotovoltaica atrets pels avantatges que pot suposar. Segons la companyia *Powen energia, les instal·lacions fotovoltaiques cada vegada són més senzilles i ràpides de dur a terme. En els últims anys s'ha reduït significativament el preu de la seua instal·lació i hi ha cada vegada més ajudes per a fer-lo, la qual cosa unit al fet que a penes necessiten d'un manteniment, fa aquest tipus de panells molt atractius per a tota mena d'activitats.

A més, segons apunta la companyia de panells fotovoltaics, la qualitat de les instal·lacions també s'ha vist reforçada últimament. Els panells solars han incrementat la seua vida útil fins a una mitjana de 25 anys i per a la seua instal·lació es requereix una inversió inicial amortitzable entre tres i cinc anys.

Segons *Powen Energia, aquesta millora en instal·lacions i materials es tradueix en una reducció mitjana pròxima al 50% en la factura en qualsevol tipus de negoci que adopte l'autoconsum fotovoltaic. Tal com estableix el Reial decret 244/2019, de 5 d'abril on es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l'autoconsum d'energia elèctrica, seran considerades instal·lacions de producció les instal·lacions amb una potència inferior a 100KW, independentment de si genera o no excedents.

Més informació

Font: autonomosyemprendedor.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia