FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Com aconseguir que la teua empresa reduïsca la seua petjada de carboni en les seues oficines

Com aconseguir que la teua empresa reduïsca la seua petjada de carboni en les seues oficines

Reduir petjada carboni empresa

L'activitat empresarial suposa una de les principals causes de les emissions de gasos perjudicials per al medi ambient en el món. De fet, segons xifres aportades recentment pel Fòrum Econòmic Mundial, huit sectors empresarials són els responsables de més del 50% de les emissions globals de *Co2 en el món.

D'estos huit sectors, en primer lloc destaca el de l'alimentació, amb un 25% de les emissions globals, seguit del de la construcció (10%), el de la moda, el dels transports i el químic i plàstic amb un 5% cadascun. La llista la tanquen en sector dels electrodomèstics, la indústria automotriu i la indústria dels serveis professionals, amb un 2% cadascun sobre el global d'emissions en el món.

Part de l'activitat de les empreses que formen estos sectors es dona en les seues oficines, llocs en els quals també es produeix un consum de recursos naturals i una generació de residus.

Des de *Steeple han elaborat una sèrie de consells per a reduir l'impacte ambiental en les oficines.

Sensibilitzar als empleats: Oferir formació ambiental als treballadors mitjançant l'organització de reunions informatives i activitats de *teambuilding permet augmentar la conscienciació de la plantilla respecte a la cura del medi ambient, tant en l'àmbit empresarial com en el personal.
Reduir les comunicacions en paper: Tal com explica *DataScope, un empleat mitjà usa al voltant de 10.000 fulls de paper a l'any i que la meitat de les deixalles que produeix un negoci estan compostos per paper. A més, s'estima que el 3% dels ingressos d'una companyia es gasten en paper, impressió, presentació i emmagatzematge d'arxius.
Utilitzar sistemes d'il·luminació sostenibles: L'ús de sistemes d'il·luminació com a plaques solars o de bombetes LED de baix consum no sols ofereixen un estalvi econòmic a les empreses, sinó que també els permet fer-ho de manera sostenible i reduir l'impacte de la seua activitat ambiental.
Premiar als treballadors que mostren major compromís: Incentius econòmics, pàrquing gratuït, dies lliures o xecs de restaurant són alguns dels beneficis que poden oferir les empreses per a reconéixer les labors dels empleats que major compromís i conscienciació mostren en el que a la millora del medi ambient es refereix.
Reciclar i separar els residus: La classificació i el reciclatge dels residus és un dels aspectes fonamentals en este sentit i una iniciativa bàsica perquè les empreses reduïsquen la seua petjada de carboni. Una acció tan simple separació dels residus entre orgànic, vidre, paper i cartó i plàstic és un gran primer pas per a reduir la petjada de carboni.
Cal recordar que, la Unió Europea ha marcat com a objectiu que, per a l'any 2030, es reduïsca un 55% l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle respecte a les xifres de 1990, per la qual cosa, estes mesures, ajudaran al fet que les empreses complisquen amb este propòsit.

Més informació

5 aspectes que ajuden a fer realitat la transformació sostenible d'una empresa

Sostenibilitat en els negocis: com incorporar responsabilitats ambientals i socials

Sostenibilitat per a emprenedors: per què és important i com aconseguir-la

Consells per a estalviar i imprimir de manera sostenible

Converteix la teua empresa en un centre de treball sostenible

Més informació

Font:*cepymenews

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia