FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Com poden les pimes implementar els *ODS i optar per un model de creixement sostenible?

Com poden les pimes implementar els *ODS i optar per un model de creixement sostenible?

De cara a contribuir als *ODS i optimitzar el desenvolupament sostenible, Fundació *COPADE treballa diàriament en diferents projectes. Un d'ells és la certificació de la Petjada Social, que permet a les companyies espanyoles modificar el seu model productiu per a aconseguir ser més sostenibles i incorporar canvis i millores reals. Aquest servei, en concret, avalua l'activitat de l'entitat i el seu entorn i permet al consumidor conéixer el seu impacte.

Un dels objectius de la Fundació *COPADE és impulsar i guiar a les pimes espanyoles en el camí cap a un model de negoci més just i sostenible. Principalment, perquè aquestes juguen un paper fonamental en l'economia espanyola en representar el 99,8% de totes les empreses del país, el 63% del PIB i el 74% de l'ocupació, segons dades de l'INE.

Per això, l'ONG ha posat en marxa diferents projectes i serveis, alguns dels quals se centren específicament en la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i a l'optimització del teixit empresarial espanyol.

Entre aquests, precisament, destaca la certificació de la Petjada Social, una iniciativa que permet a les companyies espanyoles modificar el seu model productiu per a ser més sostenibles sense necessitat de grans inversions. Aquest servei, concretament, avalua l'activitat de l'entitat i el seu entorn i permet que el propi consumidor que compra conega el seu impacte.

Recomanacions
En aquest context, Fundació *COPADE ha elaborat una sèrie de recomanacions que qualsevol pime pot posar en pràctica en matèria de *ODS per a complir, a poc a poc, cadascuna de les 17 metes globals plantejades per Nacions Unides.

Entre els suggeriments que l'organització considera essencials abordar per part de les petites i mitjanes empreses es troben l'establiment de condicions laborals justes (Fi de la pobresa, *ODS 1), formar i informar sobre bons hàbits alimentosos (Fam zero, *ODS 2), millorar l'organització en el treball per a evitar problemes d'estrés (Salut i benestar, *ODS 3), aportar flexibilitat horària per a la formació (Educació de Qualitat, *ODS 4), fomentar la contractació igualitària (Igualtat de Gènere, *ODS 5) i promoure el consum responsable d'aigua entre el personal (Aigua neta i sanejament, *ODS 6).

Així mateix, també proposa formar a la plantilla en matèria d'energia sostenible (Energia assequible i no contaminant, *ODS 7), prendre mesures per a aconseguir un entorn de treball segur i igualitari (Treball decent i creixement econòmic, *ODS 8), fomentar la innovació i l'accés a les TIC (Indústria, innovació i infraestructura, *ODS 9), contractar persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social (Reducció de les desigualtats, *ODS 10) i facilitar tots els recursos disponibles per a conscienciar i educar sobre el respecte al medi ambient i l'ús de l'energia (Ciutats i comunitats sostenibles, *ODS 11).

I, a més, Fundació *COPADE també suggereix ser responsables dels recursos que utilitzem i de les conseqüències de l'activitat per al planeta (Producció i Consum responsables, *ODS 12), adaptar-se al canvi climàtic implementant energies renovables (Acció pel clima, *ODS 13), conscienciar sobre la importància de protegir els ecosistemes marins (Vida submarina, *ODS 14), evitar imprimir paper (Vida d'ecosistemes terrestres, *ODS 15), instal·lar un canal de reclamacions d'incompliment de polítiques d'igualtat (Pau, justícia i institucions sòlides, *ODS 16) i integrar els *ODS en l'àmbit empresarial i en la plantilla (Aliances per a aconseguir els objectius, *ODS 17).

Més informació

Font: soziable.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia