FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Contractar energia sostenible: beneficis per a les pimes més enllà de l'econòmic

Contractar energia sostenible: beneficis per a les pimes més enllà de l'econòmic

La reducció de costos i l'estalvi d'energia són dos objectius clau de qualsevol pime i al que l'aposta per l'energia sostenible contribueix en gran manera.

La reducció de costos i l'estalvi d'energia són dos objectius clau de qualsevol pime i al que l'aposta per l'energia sostenible contribueix en gran manera. No obstant això, també comporta molts altres beneficis.

La sostenibilitat està, sens dubte, entre les principals prioritats de qualsevol organització hui dia. En el cas de les petites i mitjanes empreses, no és cap excepció i cada vegada és més habitual que prenguen mesures per a contribuir a ser més respectuoses amb el medi ambient.

Entre elles, la contractació d'energia sostenible no sols reforça la seua responsabilitat corporativa, sinó que també els ajuda a reduir la despesa de la seua factura de la llum a mitjà i llarg termini. Sens dubte, un aspecte de gran rellevància atenent que el preu de l'electricitat s'ha convertit en un maldecap a milers d'empreses davant l'increment de preu que ha experimentat en els últims mesos.

L'aposta per l'energia sostenible no sols contribueix a optimitzar les seues despeses. Segons la companyia Gana Energia, comercialitzadora *low *cost de llum i gas de fonts renovables, contractar energia 100% verd comporta tota la sèrie de beneficis per a les pimes.

En primer lloc, reforça la responsabilitat social corporativa. Disposar d'energia sostenible ajuda al compliment dels objectius i normatives de sostenibilitat i transició ecològica. Així mateix, això també evita les possibles sancions en les quals poden incórrer per no complir els estàndards sostenibles establits, però també té un impacte en la imatge, tant interna com externa, de la companyia.

Les noves normatives de sostenibilitat i transició ecològica europees estan portant al fet que les empreses hagen de prendre mesures. Les pimes que opten per contractar energia sostenible estan contribuint al seu compliment i evitar així les possibles sancions, però també a ser més respectuoses amb el medi ambient, per exemple, reduint la petjada de carboni.

En conseqüència, aquelles pimes que aconseguisquen el segell d'empresa sostenible, certificant que només utilitza energies 100% renovables, també estaran més ben posicionades en el mercat. Això serà un altre aspecte positiu ja que les farà més atractives i atraurà a nous clients, que són cada vegada més respectuosos amb el medi ambient i busquen empreses concordes amb la seua mentalitat.

Els estalvis de l'energia sostenible
Les empreses que aposten per l'energia sostenible no sols veuen millores en el seu negoci a l'hora d'atraure clients i reduir costos. Les pimes també poden ser més competitives en distribuir de manera correcta els diners estalviats, una cosa a la qual empreses com a Gana Energia, contribueixen oferint una sèrie d'avantatges.

D'una banda, comptant amb energia neta i 100% renovable, que permet estalvis de fins a un 20% en la factura, un percentatge que creixerà en els pròxims mesos quan el mercat energètic s'estabilitze. Així mateix, també contribueix a la sostenibilitat i a fomentar el desenvolupament sostenible harmonitzant el creixement econòmic i la protecció ambiental.

Al costat d'això, les pimes també podran gaudir d'un important avantatge econòmic en tindre retribucions per autoconsum amb excedent. Algunes empreses comercialitzadores com a Gana Energia promouen el consum d'energies renovables compensant l'excedent d'autoconsum de les empreses i ajudant en la gestió dels tràmits i requisits necessaris.

I un altre gran benefici que les pimes han de tindre en compte en sospesar si fer el salt a l'energia verda és que augmenta les opcions a optar per ajudar públiques. Sens dubte, en aquesta evolució cap al nou model energètic, tota ajuda econòmica és benvinguda per a les pimes, encara més en el moment actual d'incertesa.

Coordinades per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDEA), les ajudes que contempla el Fons Nacional d'Eficiència Energètica i el Pla Nacional d'Acció d'Eficiència Energètica, són un recurs clau al qual les pimes han de buscar tindre accés. Gestionades per les Comunitats Autònomes i els Ajuntaments, les pimes podran optar a més de 67 milions d'euros per a millorar la seua eficiència energètica.

Sens dubte, tots aquests avantatges, amén dels beneficis econòmics i per al medi ambient, també seran clau per a millorar la competitivitat de les pimes , optimitzant els seus sistemes productius i actualitzant la seua tecnologia.

Més informació

Font: muypymes.com










































































Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia