FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
El 21% de les empreses a Espanya prioritza la sostenibilitat sobre el creixement econòmic

El 21% de les empreses a Espanya prioritza la sostenibilitat sobre el creixement econòmic

El 60% dels treballadors qualificats d'Espanya preveu, en tres anys, un canvi en el seu rol laboral motivat per la Intel·ligència Artificial, el *Machine *Learning o el Data *Analytics, d'acord amb un estudi de *Cloudera.

Un nou estudi de *Cloudera, revela que un 21% de les empreses a Espanya estan focalitzant la seua inversió en accions mediambientals, socials i de govern corporatiu (*ASG per les seues sigles en anglés). Una xifra que supera a les inversions dirigides a accelerar el creixement econòmic (20%), mantindre o augmentar els beneficis (19%) o aquelles destinades al desenvolupament de nous productes o serveis (18%). A més, el 52% dels responsables de les empreses espanyoles creu que existeix la necessitat d'utilitzar la Intel·ligència Artificial per a desenvolupar pràctiques comercials més sostenibles que beneficien tant a la seua organització com a la població.

Aquesta informació es desprén de l'estudi internacional de *Cloudera, “*Limitless: *The *Positive *Power *of AI”, per al qual han sigut enquestats 2.213 líders empresarials i 10.880 treballadors del coneixement o en anglés *knowledge *workers procedents dels EUA, *EMEA, l'Índia i Àsia-Pacífic (*APAC). La investigació examina el canvi d'actitud respecte a les tecnologies d'Intel·ligència Artificial, *Machine *Learning i Data *Analytics i destaca com la responsabilitat social i l'ús de la tecnologia en nom del bé del planeta deuen ara formar part central de l'estratègia de transformació empresarial de qualsevol organització.



Qui no aposte per la sostenibilitat arriscarà creixement i talent
Una de les principals conclusions de l'estudi, en la qual coincideixen el 41% dels directius i el 40% dels treballadors espanyols, és que la falta de dades per a prendre decisions comercials sostenibles pot provocar directament la pèrdua de negoci i de capital humà. La majoria dels responsables (86%) i el 75% dels treballadors del país creuen que, si la seua organització no fa prou per a contribuir a la comunitat en la qual operen, la seua capacitat per a continuar sent competitiva en el futur es veurà afectada. Per a prendre avantatge en l'entorn actual, les organitzacions han de ser conscients d'aquestes deficiències i integrar la sostenibilitat en el centre de la seua presa de decisions.

A més, quasi la meitat dels treballadors espanyols enquestats (49%) consideraria deixar la seua organització si aquest compromís no millora. Aquest podria ser un moviment destructiu per al negoci en ple moment d'escassetat global de talent, especialment si les distàncies entre els competidors s'acurten cada vegada més.

“La meua convicció més sincera és que l'ús del *Big Data i de la *IA per a prendre decisions de negoci més sostenibles serà un aspecte crític en el futur de la competitivitat”, apunta *Erica Orange, vicepresidenta de *The *Future *Hunters. “Això ens portarà a replantejar els objectius de negoci per a anar més enllà d'aquells dirigits exclusivament als beneficis econòmics i posar el focus a aconseguir un impacte mediambiental real”.

Més informació

Font: computing.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia