FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
El 39% de les PIMES espanyoles valoren la sostenibilitat com un pilar fonamental

El 39% de les PIMES espanyoles valoren la sostenibilitat com un pilar fonamental

El 60% de les empreses a Espanya tenen previst aplicar polítiques de *ESG a curt termini

Les petites i mitjanes empreses estan accelerant el ritme del canvi gràcies al seu interés per apostar per la sostenibilitat, tornant-se un aspecte fonamental al moment de dissenyar estratègies empresarials globals que involucren a totes elles.
No obstant això, trobar un camí feia esta sostenibilitat empresarial no és gens fàcil, per això és que la col·laboració es presenta com a valor necessari per a aconseguir-ho. El Pacte Mundial de l'ONU Espanya ja està actuant per a augmentar la participació de les PIMES en la sostenibilitat de l'economia a través del seu Programa de capacitació: proveïdors sostenibles, en col·laboració amb la Fundació ICO i *ICEX. En base de l'estudi realitzat a les empreses, més de la mitat d'elles (54%), ja han començat a implementar codis ètics o de conducta.

És d'esta manera que contribuïxen significativament a la construcció d'un futur empresarial sostenible, al costat del suport de les grans empreses. que mantenen el mateix objectiu i del qual han d'anar compartint esforços realitzats de manera conjunta, assegurant que totes les empreses siguen responsables, ètiques i conscients del seu impacte mediambiental.

D'acord amb l'estudi ‘Oportunitat en el canvi’ realitzat per Acquis, a Espanya el 60% de les empreses tenen previst aplicar polítiques de *ESG (mediambiental, social i de governança). El 28% d'elles no té previst aplicar-les a curt termini, no obstant això, estan desenvolupant una en els pròxims 12 mesos, el 13% no té previst aplicar-la hui dia, però planeja establir una en els pròxims 1-3 anys, mentres que el 2% no té previst establir este tipus de polítiques en un futur pròxim.


Addicionalment, l'estudi revela que el 64% de les PIMES espanyoles ja han començat a prendre mesures per a adaptar tots els seus productes amb l'única fi de millorar la sostenibilitat empresarial. Les empreses espanyoles mantenen com a valor corporatiu més important la qualitat, amb un percentatge bastant alt (60%). La sostenibilitat (39%) i la innovació (37%), amb quasi la mateixa puntuació, ocupen el segon i tercer lloc. A més, cal destacar que a Espanya se li dona més importància a l'ètica que en altres països.
Estes polítiques estan renovant el sector del lísing i del rènting, a mesura que les petites i mitjanes empreses adopten normes mediambientals més estrictes. Les PIMES són cada vegada més conscients de l'impacte que tenen sobre el medi ambient i tracten de posar-li solució en un curt període de temps. El 34% de les PIMES adherides al Pacte Mundial de l'ONU Espanya, realitza una avaluació d'impactes del canvi climàtic en les seues empreses i el 75% d'elles estan compromeses en la reducció d'emissions de CO?.


Més informació

Font:corresponsables.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia