FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
El 60% de les pimes reutilitzen deixalles, però la gran majoria sol paper i cartó

El 60% de les pimes reutilitzen deixalles, però la gran majoria sol paper i cartó

Espanya podria crear fins a 160.000 ocupacions si accelera la seua aposta per l'economia circula

La gestió dels residus per part de les empreses espanyoles ha millorat en l'última dècada fins a situar-se com un dels països de la UE on més ocupacions depenen de l'economia circular, però els negocis petits i mitjans (pimes), responsables de bona part de les deixalles, encara tenen marge de millora. El 60% d'aquests negocis asseguren que utilitzen material reciclat en el seu procés productiu, però pocs reutilitzen productes contaminants, com a plàstics o productes electrònics. A més, segons un estudi de la Cambra de Comerç i *Mapfre, publicat aquest dijous, la majoria de les pimes (el 54%) desconeixen el concepte economia circular.


Sara Fernández, subdirectora de medi ambient de *Mapfre, ha recalcat durant la presentació de l'informe la necessitat d'implantar l'economia circular en les empreses. No sols per la urgència mediambiental, sinó també per les seues oportunitats econòmiques: “La clau és deixar de considerar als residus com alguna cosa que no té valor, perquè passen a formar part del procés productiu de l'empresa”.

Són ja moltes les pimes que reutilitzen materials en el seu dia a dia, tant en el sector industrial, com en els serveis o l'agropecuari. Però en ampliar el focus, la majoria dels negocis reconeixen que només reciclen paper i cartó (el 71% ho fa). Per contra, només una minoria reutilitzen en la seua activitat plàstics (25%), metalls (14%), restes electròniques (10%), vidres (5%) i tèxtils (4,5%).

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia