FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
El 75% de les pimes espanyoles advertix del repte de la sostenibilitat al qual ha de fer front el seu negoci

El 75% de les pimes espanyoles advertix del repte de la sostenibilitat al qual ha de fer front el seu negoci

Més del 80% de les pimes identifica barreres d'integració en matèria de sostenibilitat, principalment pels alts costos i la grandària de l'empresa

Les pimes espanyoles han sigut essencials fins ara en el desenvolupament de la sostenibilitat a Espanya. No obstant això, advertixen que les obligacions lligades als factors ambientals, socials i de governança (*ASG) s'estan convertint en un gran desafiament. Concretament, el 75% de les companyies enquestades per a la realització d'un estudi veuen prioritari fer esforços en matèria *ASG i més del 80% identifica barreres la seua integració, principalment pels alts costos i la grandària de l'empresa.

Esta és una de les principals conclusions de l'informe sobre pimes i sostenibilitat en 2024 elaborat per *FINRESP, (Centre de Finances Sostenibles i Responsables d'Espanya) i les seues associacions promotores (*AEB, CECA, *INVERCO, *Unacc i *UNESPA), juntament amb CEPYME (Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa), emmarcat en l'Observatori de sostenibilitat de les pimes de *FINRESP. Els resultats han sigut presentats hui en una jornada presencial en la qual també han participat experts del sector financer i de l'àmbit de la pime per a analitzar la situació actual d'estes organitzacions en matèria de sostenibilitat.

El grau d'integració de la sostenibilitat en les pimes, en el focus de la jornada

José María Méndez, president de *FINRESP, ha sigut l'encarregat del discurs inaugural de la trobada, en el qual ha destacat que “des de *FINRESP, centrem els nostres esforços a generar un intercanvi de coneixement que promoga la necessitat de transitar cap a un teixit productiu més sostenible. En este context, les pimes juguen un paper essencial a l'ésser un actor clau en l'economia espanyola. Amb este objectiu, hui avancem en esta labor presentant l'Observatori de Sostenibilitat per a pimes i compartint els resultats de l'informe sobre la situació d'este segment empresarial en esta matèria”.

Gerardo *Cuerva, president de CEPYME ha sigut l'encarregat de tancar la jornada, destacant que: “la pime espanyola ha sigut artífex del progrés de la sostenibilitat a Espanya, encara que ho faça sense saber fins i tot que ho està fent. No obstant això, ara mateix han convertit la sostenibilitat en una sobreregulació i un excés de càrregues que suposen un gran cost per a les xicotetes”.

Més informació: Més informació

Font: *dirigentesdigital

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia