FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Els reptes de les empreses que volen ser més sostenibles

Els reptes de les empreses que volen ser més sostenibles

Un recent estudi, realitzat per Oxford *Economics i *SAP, revela quals són els principals obstacles que troben les empreses per a posar en marxa iniciatives de sostenibilitat.

Un recent estudi, realitzat per Oxford *Economics i *SAP, revela quals són els principals obstacles que troben les empreses per a posar en marxa iniciatives de sostenibilitat. Destaquen la falta de comunicació i compromís per part dels directius; l'ús ineficaç de les dades; les tecnologies aïllades que no comparteixen processos o informació; i la falta de col·laboració i aliances entre empreses i sectors.

L'estudi també mostra que els arguments empresarials a favor d'elles. En aquest sentit, els directius expressen el seu desig que les seues organitzacions siguen més sostenibles, citant l'eficiència (58%), la millora de la reputació de la marca (46%) i la satisfacció de les necessitats dels clients (44%) com a principals beneficis.

«Els directius reconeixen que els esforços de sostenibilitat poden conduir a una major rendibilitat, atraure tant als clients com als empleats i impulsar un impacte positiu en les seues cadenes de subministrament», ha declarat *Vivek *Bapat, vicepresident sènior de Propòsit i Sostenibilitat de *SAP.

«Però aconseguir aquests objectius requereix d'un alt grau de comunicació i compromís. En *SAP, estem tractant d'entendre com podem fer costat a aquestes empreses en l'obtenció de resultats dels seus objectius de sostenibilitat i en la definició de les millors pràctiques en totes les indústries».

Els principals reptes per a les empreses que volen ser més sostenibles
L'estudi d'Oxford *Economics i *SAP ofereix dades exhaustives que permeten obtindre una imatge àmplia dels esforços de sostenibilitat de les empreses.

De les respostes es desprenen els principals reptes en els quals les que es poden centrar les organitzacions per a millorar els seus resultats de sostenibilitat i passar a la categoria de «líders».

Els esforços per a abordar aquestes preocupacions es divideixen en cinc àrees principals
Començar amb el suport dels directius: Els esforços en matèria de sostenibilitat han de començar per establir un pla explícit que es comunique i destaque en tota l'organització.

Impulsar una comunicació clara i coherent: Si bé els esforços de sostenibilitat comencen en els nivells superiors de l'organització, els empleats han de convertir la visió en acció. Connectar als equips clau amb objectius clars és important per a impulsar un major rendiment de la sostenibilitat.

Integrar processos, tecnologies i dades: La majoria de les empreses no han integrat la sostenibilitat en les seues estratègies principals, la qual cosa ha donat lloc a tecnologies desconnectades que realitzen una doble comptabilitat, impedeixen la planificació estratègica i no tenen connexió entre la informació financera i la no financera. La unificació d'aquests actius proporciona visibilitat de l'avanç i el rendiment.

Estendre les pràctiques sostenibles a clients, socis i proveïdors: Els proveïdors d'energia són un component clau de les pràctiques de sostenibilitat, però més d'un terç dels enquestats no considera que utilitzar proveïdors d'energia sostenibles siga fonamental per als seus objectius de reducció de carboni (36%). Tampoc imposen als seus socis els mateixos requisits que s'imposen a si mateixos. La sostenibilitat és un esport d'equip que requereix la participació de tota la cadena de subministrament.

Comprendre que les dades són fonamentals: La captació i l'anàlisi de dades permeten conéixer els recursos i l'eficiència. Permet a l'organització mesurar els resultats i avisar quan es necessiten millores. Aquest component clau constitueix una àrea madura per a la innovació en totes les indústries.

Més informació

Font: ambientum.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia