FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Grans empreses i pymes valencianes han d'incorporar la sostenibilitat per a no perdre en competitivitat

Grans empreses i pymes valencianes han d'incorporar la sostenibilitat per a no perdre en competitivitat

Europa ha marcat el camí que totes les empreses han de seguir en matèria de sostenibilitat.

Per a això ha dissenyat un marc europeu de sostenibilitat que ja està imposant canvis en el mercat, utilitzant la regulació normativa com a palanca per a accelerar-los. En els pròxims cinc anys este full de ruta s'intensificarà arran de diverses iniciatives, estratègies i directives europees ja aprovades o en desenvolupament en la seua fase final.

Conscients de la gran oportunitat que suposa, la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l'empresa valenciana especialitzada en digitalització i sostenibilitat corporativa, *Ângela *Impact *Economy (*ÂIE), han treballat a favor del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana, preparant-li per a l'important paquet normatiu que, en matèria de sostenibilitat, els afectarà en els pròxims anys.

En este escenari, *ÂIE ha elaborat un estudi pioner titulat “Impacte i implicacions de la normativa europea de sostenibilitat en el teixit empresarial valencià” com a part de l'estratègia de la Conselleria d'estímul de la incorporació dels principis de la sostenibilitat en les empreses valencianes, complementant-se amb altres instruments d'ajudes dirigits a associacions i PYMES que estan en marxa.

L'estudi ha comptat amb la participació de *Alpesa, *Aquaservice, *Balearia, BBVA, Banc Santander, Banc Sabadell, CaixaBank, *Consum Cooperativa, *Eurogroup España, *Fermax, *Ferro *Corporation, *GD *Energy *Services (*GDES), Global *Fruit *Group (Fernández), Grup *Erum, *Importaco, *Jeanologia, *Metalesa, Mercadona, *Norauto, *Pavasal, *Porcelanosa Grup Ribera, Esprintador i *Vicky *Foods. A més d'institucions i associacions com l'Associació Valenciana d'Empresaris Tèxtils de la C.V (*ATEVAL), Associació Espanyola de Fabricants de taulells i paviments ceràmics (*ASCER), Ajuntament d'Alzira, Càtedra Empresa i Humanisme, Confederació Empresarial Comunitat Valenciana (*CEV), Club d'Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana (CE/R+S), *Institut *Valencià de *Competitivitat Empresarial (IVACE).

Un estudi pioner en la Comunitat Valenciana.

El ràpid avanç del full de ruta de la Unió Europea en l'àmbit financer i corporatiu que afectarà a tot l'àmbit empresarial dibuixa un context en el qual és fonamental incrementar la competitivitat de la regió a través d'un augment de la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de les empreses valencianes.

Eixe és l'objectiu que es va marcar la Direcció General d'Economia Sostenible quan va encarregar a *ÂIE la realització d'un estudi sobre l'evolució de la legislació europea i estatal respecte a la normativa de sostenibilitat i el seu impacte en l'economia valenciana amb la finalitat de traslladar a les seues empreses aquells aspectes als quals hauran de donar resposta en els pròxims anys.

Raúl Mir, *CEO de *Ângela *Impact *Economy, destaca el paper d'este estudi com a eina estratègica per al territori degut a “la importància d'acompanyar a les empreses valencianes en la seua adaptació a esta transició de model econòmic, assegurant així el manteniment de la seua competitivitat i millorant la seua productivitat, reputació i posicionament en els mercats”.

L'estudi analitza els impactes que el marc europeu de sostenibilitat tindrà en el teixit empresarial valencià, quins són els principals reptes (financers, operatius, corporatius i de governança) als quals s'enfrontarà i proposa fulls de ruta adaptats a les característiques de les empreses per a integrar la sostenibilitat en funció de la seua grandària i sector.

3 jornades per a preparar-se davant els reptes de la sostenibilitat en els pròxims 3 anys.

Per a presentar les conclusions d'este estudi, *ÂIE compta amb la col·laboració de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (*CEV). Junts han dissenyat unes jornades que es duran a terme en les capitals de les tres províncies i permetran acostar a tot el teixit empresarial la importància de la sostenibilitat empresarial per al manteniment de la competitivitat del nostre teixit productiu. Un teixit que, com destaca Esther Guilabert, secretària general de la *CEV, “està ja plenament compromés amb el medi ambient, amb el benestar de les comunitats en les quals opera i amb la millora dels processos productius i operatius, en línia amb el que exigix Europa”.

Les jornades tindran lloc en les seus de la *CEV a València (28 de març), Alacant (29 de març) i Castelló (30 de març). En elles, s'identificaran els principals impactes que afectaran el teixit empresarial valencià i els reptes i claus per a abordar-los, comptant amb persones i organitzacions de referència en l'àmbit empresarial, financer, de la innovació i el coneixement regulador.

La jornada de València comptarà amb la presència d'Esther Gilabert, Secretària General de *CEV i Jose Vicente Soler Gironés, director general d'Economia Sostenible, encarregats de l'obertura. Empar Martínez Bonafé, secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum serà la responsable de clausurar un esdeveniment en el qual participaren representants del Banc Santander, Cambra València, Grup Ribera Salut i *Irisem.

En la sessió d'Alacant intervindran representants de la Cambra de Comerç d'Alacant, el Cercle de Directius d'Alacant, *Baleària, *Importaco, l'Associació Espanyola de Fabricant de Joguets (*AEFJ) i el Club d'Empreses Responsables i Sostenibles (CE/R+S). En el cas de Castelló, la jornada comptarà amb la participació de responsables de *CEV Castelló, la Cambra de Comerç de Castelló o Grup Simetria, entre altres.

SOBRE *ÂNGELA *IMPACT *ECONOMY

*Ângela *Impact *Economy és una empresa especialitzada en solucions davant els reptes i oportunitats de la sostenibilitat corporativa. L'empresa ha desenvolupat *DatÂie *Sustainability *Analytics, un programari de gestió de dades relatives a la Sostenibilitat Corporativa, buscant a través de la tecnologia i l'assessorament acompanyar a líders i organitzacions en el procés d'integració d'una sostenibilitat estratègica i digital per a donar resposta a la nova realitat del mercat, que exigix adaptació, transparència i una gestió sostenible. El coneixement, les dades i la tecnologia són la seua aposta per a aconseguir-lo.

Més informació

Font: www.cev.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia