FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
La sostenibilitat, clau per al 55% de les pimes espanyoles

La sostenibilitat, clau per al 55% de les pimes espanyoles

La sostenibilitat ha passat de ser un valor afegit a un element clau en l'estratègia de les companyies. Així ho apunta el 55% de les pimes espanyoles que, segons *Sage, cada vegada estan posant en marxa accions que contribuïsquen al respecte mediambiental.

D'acord amb l'informe ‘*Small *business, *great *opportunities’, realitzat a nivell internacional per *Sage, la sostenibilitat s'ha convertit en un element essencial a l'hora de desenvolupar les estratègies de negoci de les organitzacions.

Així ho manifesta el 55% de les pimes espanyoles que ha participat en aquest informe en el qual també apunten que el 88% preveu realitzar accions concretes per a ser més sostenibles, com la reducció de residus o el reciclatge de materials.

No obstant això, a l'hora de prendre aquestes mesures, el 81%també destaca que ho fa perquè sent pressió per haver de reduir el seu impacte mediambiental, i en això, el 25% assenyala als seus clients com els que els estan impulsant a fer-ho. Per part seua, un 24% assenyala al Govern, un 20% als seus empleats i un 16% a la cadena de subministrament.

Els reptes de la sostenibilitat
No obstant això, complir amb els objectius de sostenibilitat no resulta una tasca tan senzilla a priori ja que les pimes assenyalen que han d'afrontar una sèrie de reptes des del punt de vista mediambiental. D'acord amb l'informe, el 31% de les petites i mitjanes empreses espanyoles apunta les polítiques massa costoses d'aplicar, mentre que un 29% critica la falta d'un retorn immediat de la inversió.

Al costat d'això, la falta d'habilitats i coneixements per part dels empleats a l'hora d'aplicar aquestes polítiques es converteix en un important desafiament que afrontar pel 26% de les pimes al nostre país.

Al fil d'aquests reptes, José Luis Martín Zabala, director general de *Sage a Ibèria, destaca la important labor que exerceixen les empreses de l'àmbit tecnològic per a ajudar a les pimes a l'hora d'integrar la sostenibilitat en les seues estratègies.

“La sostenibilitat és un aspecte que ha arribat per a quedar-se en tots els àmbits però, especialment, entre les pimes, que l'han d'incloure com un dels eixos principals de les seues estratègies”.

Creix la inversió TU en la pime
Si bé la sostenibilitat s'erigeix ja com un dels pilars de les organitzacions, l'informe de *Sage també posa el focus en la necessitat d'impulsar l'adopció digital en tots els àmbits, inclòs l'empresarial.

I ací també s'estan fent importants passos per a aconseguir-ho. El 59% de les pimes espanyoles està ara més ben preparada per a adoptar noves tecnologies del que ho estava abans de la pandèmia. A més, el 56% preveu incrementar enguany la seua inversió TU respecte al passat any.

Més informació

Font: muycanal.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia