FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
La sostenibilitat es consolida amb eix transversal del negoci de les empreses

La sostenibilitat es consolida amb eix transversal del negoci de les empreses

Un informe del Club d'Excel·lència en Sostenibilitat mostra l'evolució de la gestió de la *RSC, les tendències i els reptes pendents per a les empreses.

El 90% de les companyies espanyoles alinea les seues polítiques de responsabilitat corporativa (RC) amb la seua estratègia de negoci, encara que creix lleugerament el número de les quals no el fan i treballen la sostenibilitat sense definir un full de ruta, segons l'Estudi Multisectorial sobre l'Estat de la Responsabilitat Corporativa de la Gran Empresa a Espanya 2019.

Elaborat pel Club d'Excel·lència en Sostenibilitat amb el suport del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i la col·laboració de *Ecoavantis, l'estudi mostra que el percentatge de grups que alinea les seues política de RC amb la seua estratègia de negoci ha crescut en set punts respecte al 83% de 2017. No obstant això, el nombre d'empreses que no el fan i treballen sense definir un full de ruta puja del 2% al 4%. També indica que el 97% de les organitzacions compta amb polítiques de responsabilitat corporativa, vincules en la seua majoria amb empleats, clients, proveïdors, qüestions socials i medi ambient.

La setena edició d'aquest estudi, de caràcter biennal, recull les respostes de 83 grups (14 de l'Ibex), agrupades en 10 sectors d'activitat, i reflecteix l'evolució de la gestió de la responsabilitat corporativa, les tendències i els reptes pendents. Des de l'última edició, l'informe parla de nous reptes, com la creixent exigència de combatre el canvi climàtic, la necessitat de transformar els models lineals de producció i consum a models circulars o el de fer front als efectes derivats de la revolució tecnològica.

Desafiament
El principal desafiament de les empreses, indica, consisteix a analitzar com aquestes tendències impacten en els seus models de negoci i ser capaços de dissenyar solucions que s'integren al planejament estratègic per a mitigar riscos i desenvolupar oportunitats de negoci. En aquest sentit, afigen els seus responsables, la sostenibilitat es consolida com un eix transversal, on els tradicionals riscos financers es veuen solapats amb els canvis tecnològics, les exigències socials i el canvi climàtic, creixentment en el punt de mira.

Les dades s'articulen en sis grans eixos: gestió; grups d'interés i comunicació, ètica, *compliance i govern corporatiu; medi ambient; dimensió social interna; i dimensió social externa. En el cas de l'apartat d'ètica, *compliance i govern corporatiu, destaca que augmenta fins al 89% el percentatge d'empreses que disposen d'un sistema de gestió integral de l'ètica que inclou un codi ètic, accions formatives i informatives i mecanismes de prevenció, enfront del 80% de 2017. Respecte als esquemes retributius variables de l'alta direcció, el 41% compta amb indicadors de RC i el 12% amb indicadors *reputacionales.

Més informació

Font: expansion.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia