FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Las pymes seguirán los pasos de las grandes empresas en sostenibilidad

Las pymes seguirán los pasos de las grandes empresas en sostenibilidad

Cap a un futur sostenible: la transformació empresarial impulsada per la UE

La Unió Europea està marcant el camí cap a una integració profunda de la sostenibilitat en les operacions empresarials, establint un marc legal rigorós que totes les empreses hauran de seguir a partir de 2025.

Este impuls es concreta a través de la Directiva d'Informes sobre Sostenibilitat Corporativa (*CSDR), aprovada el 28 de novembre de 2022. Amb esta mesura, es busca canviar radicalment la manera en què les corporacions interactuen amb el seu entorn, promovent un enfocament de negoci que siga tant econòmicament viable com respectuós amb el medi ambient i la societat.

Reforçant la transparència i la sostenibilitat en l'entorn corporatiu

Este canvi normatiu ressalta la importància que les empreses no sols s'enfoquen en la generació de beneficis econòmics sinó també en com les seues operacions impacten en el planeta i en les comunitats. La *CSDR introduïx l'obligatorietat de reportar amb la mateixa precisió i rigor els resultats financers i els sostenibles, la qual cosa representa un pas significatiu cap a la transparència total i el compromís amb la sostenibilitat.

Mariana *Spata, *Chief *Commercial *Officer de *Catenon, assenyala com esta regulació està transformant el mercat laboral, incrementant la demanda de professionals especialitzats en sostenibilitat. Les empreses estan buscant activament talent que puga navegar per este nou panorama regulador, comprenent tant les lleis actuals com les tendències futures.

Això subratlla el compromís de la UE amb la sostenibilitat, buscant equiparar la serietat dels informes de sostenibilitat amb els financers per a combatre el canvi climàtic i adaptar-se a les noves lleis de sostenibilitat.

Amb l'aplicació d'esta normativa, s'espera que les empreses adopten una estratègia integral que abaste tots els aspectes de la seua operació, des de la governança fins a l'impacte ambiental i social. La nova directiva obliga les empreses a ser transparents sobre el seu impacte, promovent estàndards mesurables i comparables per a assegurar la fiabilitat de la informació i combatre la rentada d'imatge verda.

Això no sols augmentarà la transparència i la confiança entre les empreses i les seues *stakeholders sinó que també integrarà la sostenibilitat en el nucli de l'estratègia empresarial, exigint informes detallats sobre els aspectes *ESG (*Environmental, Social, *and *Governance).

Més informació: Més informació

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia