FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Les pimes lideren els avanços en sostenibilitat a Espanya, segons *EcoVadis

Les pimes lideren els avanços en sostenibilitat a Espanya, segons *EcoVadis

La sostenibilitat corporativa avança a Espanya impulsada pel compromís de les petites i mitjanes empreses, segons la plataforma *EcoVadis, que avalua els progressos de les empreses en aquesta matèria. La qualificadora situa les empreses espanyoles en la 11a posició global quant a pràctiques de sostenibilitat.

Segons la setena edició de l'Índex de la sostenibilitat empresarial de *EcoVadis, les empreses espanyoles se situen en la 11a posició global quant a pràctiques de sostenibilitat corporativa. En concret, Espanya va registrar una mitjana de 54.6 punts en 2022, just per davall de la puntuació de referència a nivell europeu.

Aquesta ‘nota’ registrada per les organitzacions espanyoles les situen per davant de països europeus amb un alt acompliment, com Alemanya, Dinamarca i Suïssa, i a només cinc punts de Finlàndia, un dels principals líders mundials. Amb aquests resultats, les empreses nacionals confirmen el seu avanç en sostenibilitat, aconseguint un augment de quasi cinc punts des de 2018 i creixent quasi un punt des de l'any anterior.

Segons *EcoVadis, la puntuació indica un nivell de solidesa “bo” quant a la responsabilitat corporativa, la qual cosa denota la presència d'un sistema de gestió de la sostenibilitat estructurat, així com l'existència de polítiques i mesures per a abordar reptes que abasten des de la descarbonització a les pràctiques laborals i els drets humans.

Les empreses espanyoles porten anys treballant per a millorar el seu acompliment en sostenibilitat, un fet que es demostra en els resultats registrats en l'Índex *EcoVadis d'enguany”, apunta *Giulia *Borsa, Sènior *ESG *Solutions *Advisor en *EcoVadis.

Les pimes lideren el progrés en sostenibilitat
Segons les qualificacions de *EcoVadis, les empreses mitjanes (100-999 empleats) porten la davantera amb una puntuació mitjana de 56.1, superant els 55.1 punts registrats per les grans companyies (més de 1.000 empleats) per un marge ajustat. A més, les empreses xicotetes (25-99 empleats) han aconseguit avançar més que les de major grandària des de 2018 (+5.4 punts) i 2021 (+1).

A pesar que les organitzacions grans han millorat al llarg del període de cinc anys analitzat, l'escàs augment de 0.3 punts de 2022 indica que han d'accelerar els seus esforços si volen evitar quedar encara més ressagades de les empreses amb característiques similars dels països líders a Europa, apunta la qualificadora.

Les puntuacions de *EcoVadis es basen en l'acompliment d'una empresa sobre la base de 21 criteris clau (i molts més *subcriterios) que cobreixen quatre àmbits de sostenibilitat: medi ambient, treball i drets humans, ètica i compres sostenibles”, explica la signatura.

“Les companyies espanyoles han aconseguit el seu major acompliment en l'àmbit del treball i els drets humans, amb una puntuació de 57.3 en 2022. També han registrat una millora contínua en els àmbits de medi ambient i ètica, situant-se 7a i 13a posició a nivell mundial respectivament. No obstant això, la gran assignatura pendent continua sent les compres sostenibles”, indica *Borsa.

Les empreses han de comprometre's amb les seues cadenes de subministrament
Les organitzacions espanyoles han millorat quant a compres sostenibles des de 2019, però la puntuació encara és insuficient. La mitjana de 43.1 se situen just per davall de la puntuació de referència a nivell europeu (44.8) i sis punts per davall del líder, que és Noruega.

“L'aprovació definitiva de la normativa europea en diligència deguda està cada vegada més a prop. Totes les companyies que operen a Europa han de comprometre's amb la sostenibilitat si volen mantindre el seu negoci i estar preparades per a analitzar en més detalle les seues cadenes de subministrament per a identificar i abordar sistemàticament els possibles impactes socials i mediambientals”, exposa *Giulia *Borsa des de *EcoVadis.

I afig que “països com Alemanya o França han desenvolupat normatives pròpies basades en la legislació comunitària. Espanya ha de fer un pas al capdavant i desbloquejar la tramitació de la seua iniciativa legislativa de protecció dels drets humans, la sostenibilitat i la deguda diligència en les activitats empresarials transnacionals”.

L'entrada en vigor d'una normativa nacional en diligència deguda permetrà impulsar el creixement de la sostenibilitat a Espanya i convertir-la en una prioritat generalitzada en totes les empreses, apunten des de *EcoVadis.

Més informació

Font: hazrevista.org

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia