FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Pimes sostenibles i l'impuls de la Cambra de Comerç

Pimes sostenibles i l'impuls de la Cambra de Comerç

L'organització posa a la disposició de petits i mitjans negocis un programa per a apostar per l'optimització energètica o el mesurament de la petjada de carboni en l'empresa

La Cambra de Comerç d'Espanya ratifica el seu compromís amb la sostenibilitat a través de la seua nova eina enfocada a micro, petites i mitjanes empreses. De cara als Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) de l'Agenda 2030 i sota el propòsit de les pimes estiguen més conscienciades amb les necessitats econòmiques, mediambientals i benestar social, naix el “Programa de Sostenibilitat per a Pimes”.

Recentment, l'Institut d'Investigació *Capgemini publicava el seu estudi “Reflexionar, per què el disseny de productes sostenibles és una necessitat prioritària” en el qual es determinava que aquelles empreses que apostaven per la sostenibilitat obtenien majors ingressos i un feedback amb els seus empleats i clients més positius.

La sensibilitat adquirida per les companyies en temes com la descarbonització, l'economia circular o el consum responsable de l'energia és cada més tangible. No obstant això, encara que les dades són positives, el camí per recórrer per a aconseguir els objectius és llarg. Segons l'informe publicat per *SAP *Insights, només un 40% de les empreses enquestades es planteja invertir en sostenibilitat.

Programa de Sostenibilitat per a Pimes de la CAM
A més de col·laborar en la creació d'un teixit empresarial més sustentable, el programa de la CAM pretén ajudar a la pime en el seu creixement i competència, factors derivats d'una aposta en la sostenibilitat.

A través de la plataforma en línia, les empreses poden sol·licitar, de manera gratuïta, un estudi de la seua eficiència energètica, així com el càlcul del seu impacte de carboni. A més, el programa ofereix solucions per a combatre la contaminació o el calfament global o sol·licitar un diagnòstic basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) de cara a l'Agenda 2030 proposta en 2015.

El programa està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les ajudes conformen entre un 40 i 85%, la resta de finançament per a la implementació de mesures en les pimes dependrà de la Comunitat Autònoma.

Com funciona el Programa de Sostenibilitat per a Pimes
Són dues fases a les quals les pimes se sotmeten en sol·licitar l'ajuda de la CAM per a lluitar per la sostenibilitat de la seua empresa. En una primera part, els experts de l'organisme valoren les febleses i fortaleses de les mateixes per a, en una segona etapa, a través de proveïdors externs a la Cambra de Comerç, definisquen les solucions a implementar després del diagnòstic.

Les micro, petites i mitjanes empreses podran ser finançades en projectes com la implantació de tecnologies eficients, la gestió i valorització de residus, la minimització d'abocaments i emissions o el control energètic.

El xicotet empresari compta també amb la possibilitat d'optar a altres serveis complementaris com un “Autodiagnòstic Pime Sostenible”, “Suport a la innovació en Pimes” o l'assessorament per a treballar amb noves tecnologies en l'empresa

Més informació

Font: dirigentesdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia