FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Reciclatge dels *RAEE (Residus dels Aparells Elèctrics i Electrònics)

Reciclatge dels *RAEE (Residus dels Aparells Elèctrics i Electrònics)

Els residus dels aparells elèctrics i electrònics (*RAEE) cal reciclar-los de manera diferent als altres residus. Però… què són?

Són els residus que produeixen els aparells elèctrics i electrònics (*AEE), com a mòbils o televisors. Quan deixen de funcionar -normalment abans d'hora- es tornen residus perillosos per al medi ambient.

La legislació que els regula
El Reial decret 110/2015, de 20 de febrer de 2015, sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics (*RAEE) regula la gestió d'aquests residus, que suposen un gran problema ja que avancen a gran ritme, a causa de l'obsolescència programada (que limita la seua vida) i la desinformació encara existent. Des de companyies de llum, no sols t'aconsellem com donar d'alta la llum, també t'informem quins aparells *RAEE existeixen i quins són els punts més comuns per a reciclar-los. Però…

Abans de reciclar-los intentarem reparar-los o vendre'ls al productor o venedor més pròxim!
Classificació dels *RAEE
Segons el Reial decret 110/2015, de 20 de febrer de 2015, sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics (*RAEE), actualment existeixen 7 categories:

1. Aparells d'intercanvi de temperatura ?

Frigorífics, congeladors, aparells que subministren automàticament productes freds, aparells d'aire condicionat, equips de *deshumidificación, bombes de calor, radiadors d'oli i altres aparells d'intercanvi de temperatura que utilitzen altres fluids que no siguen l'aigua.

2. Monitors, pantalles, i aparells amb pantalles de superfície superior als 100 cm² ?

Pantalles, televisors, marcs digitals per a fotos amb tecnologia *LCD, monitors, ordinadors portàtils, inclosos els de tipus «*notebook».

3. Llums ?

Llums fluorescents rectes, llums fluorescents compactes, llums fluorescents, llums de descàrrega d'alta intensitat, incloses els llums de sodi de pressió i els llums d'halurs metàl·lics, llums de sodi de baixa pressió i llums LED.

4. Grans aparells (amb una dimensió exterior superior a 50 cm) ?

Llavadores, assecadores, rentavaixelles, cuines, cuines i forns elèctrics, fogons elèctrics, plaques de calor elèctriques, lluminàries; aparells de reproducció de so o imatge, equips de música (excepte els òrgans de tub instal·lats en esglésies), màquines de fer punt i teixir, grans ordinadors, grans impressores, copiadores, grans màquines escurabutxaques, productes sanitaris de grans dimensions, grans instruments de vigilància i control, grans aparells que subministren productes i diners automàticament.

5. Xicotets aparells (sense cap dimensió exterior superior a 50 cm) ?

Aspiradores, *limpiamoquetas, màquines de cosir, lluminàries, forns microones, aparells de ventilació, planxes, torradores, ganivets elèctrics, bullidors elèctrics, rellotges, maquinetes d'afaitar elèctriques, bàscules, aparells per a la cura del pèl i el cos, calculadores, aparells de radi, càmeres de vídeo, aparells d'enregistrament de vídeo, cadenes d'alta fidelitat, instruments musicals, aparells de reproducció de so o imatge, joguets elèctrics i electrònics, articles esportius, ordinadors per a practicar ciclisme, submarinisme, carreres, rem, etc., detectors de fum, reguladors de calefacció, termòstats, xicotetes eines elèctriques i electròniques, xicotets productes sanitaris, xicotets instruments de vigilància i control, xicotets aparells que subministren productes automàticament, xicotets aparells amb panells fotovoltaics integrats.

6. Aparells d'informàtica i de telecomunicacions xicotets (sense cap dimensió exterior superior als 50 cm) ?

Telèfons mòbils, GPS, calculadores de butxaca, ordinadors personals, impressores, telèfons.

7. Panells fotovoltaics grans (amb una dimensió exterior superior a 50 cm) ?



Guia de reciclatge

Hem elaborat una guia dels *AEE que la legislació reconeix d'acord amb l'última actualització del Reial decret. En la guia també trobem els llocs més comuns per a reciclar aquests aparells:

Més informació

Font: companias-de-luz.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia