FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
RSC i pimes: resiliència davant la crisi

RSC i pimes: resiliència davant la crisi

És un instrument eficaç per a millorar els resultats i afrontar moments d'incertesa

En els moments crítics que vivim, en els quals la pandèmia del coronavirus està posant a prova les estructures i convencions socials, econòmiques i culturals, a més de molts altres aspectes concrets de la nostra vida quotidiana, el compromís, la solidaritat, la flexibilitat o la creativitat, entre altres característiques pròpies d'una organització basada en la responsabilitat social corporativa (*RSC), resulten imprescindibles per a la supervivència de les empreses.


Les petites i mitjanes empreses són especialment sensibles a situacions d'incertesa, en les quals les seues interrelacions amb els grups d'interés es deterioren de manera irremeiable, produint-se un col·lapse de les operacions. En aquests contextos una cultura organitzacional assentada en el compromís i la responsabilitat de totes les persones resulta vital, resultant per a les pimes una autèntica taula de salvació. Davant les grans dificultats per a tirar avant en un escenari tan crític com l'actual, la *RSC es presenta com un instrument que potencia la resiliència de les empreses, proporcionant una base sòlida des d'un enfocament participatiu i de compromís per part de tots els grups d'interés.

En moltes ocasions hem sentit dir que la *RSC és una cosa orientada a les grans empreses, ja que a les petites i mitjanes, i no diguem a les micro, els ve gran. Evidentment, darrere d'aquesta afirmació ens trobem amb un desconeixement profund del concepte de la *RSC i de les possibilitats de la seua aplicació i beneficis com a sistema de direcció, gestió i control, especialment en situacions de crisis i incertesa.

Una nova Opinió Emesa per la Comissió *RSC de *AECA intenta donar resposta a aquesta equivocada apreciació posant en valor els importants avantatges, primer, de conéixer i entendre el concepte de la *RSC i, segon, de la seua implantació també en les xicotetes, mitjanes i micro empreses.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia