FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Solucions reals perquè les pimes reduïsquen les seues emissions

Solucions reals perquè les pimes reduïsquen les seues emissions

El mesurament de la petjada de carboni és un punt de partida perquè les petites i mitjanes empreses introduïsquen mesures amb les quals avançar en la transició energètica. Els programes finançats amb el fons europeu *Next *Generation EU contemplen ajudes perquè aquestes companyies milloren la seua eficiència energètica

Les petites i mitjanes empreses (pimes) volen ser més sostenibles, però necessiten temps i recursos. Els seus responsables han clar de limitar el seu impacte en el medi ambient és beneficiós per múltiples raons: augmenta la competitivitat, incrementa la motivació dels empleats i millora la seua imatge i la seua reputació, d'acord amb l'informe La digitalització i el desenvolupament sostenible en la pime, del Consell General d'Economistes d'Espanya (*CGE). Però donada la naturalesa de la seua estructura, més xicoteta i amb menys recursos, la seua capacitat per a caminar cap a un model diferent és més limitada, explica Francisco Vidal, director d'economia de la Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (*Cepyme): “Estan més centrades en tirar avant la seua activitat diària i no disposen de tant de temps per a pensar en estratègies a mitjà i llarg termini, encara que són conscients que tard o d'hora han d'afrontar aquests canvis”, destaca.

Així i tot, el 45% de les pimes ja disposa d'una política mediambiental i el 62% s'esforça per reduir les seues emissions de diòxid de carboni, d'acord amb la publicació Comunicant el progrés 2021: el ‘*reporting’ empresarial com a instrument per a una recuperació sostenible, elaborada pel Pacte Mundial de Nacions Unides (ONU), el braç de l'organització encarregat de promoure la responsabilitat social empresarial en el món.

“Cada sector té el seu propi recorregut. A primera vista, pot semblar que els no intensius en emissions poden tindre-ho més senzill; no obstant això, el seu recorregut de millora és més estret i per tant, la seua capacitat innovadora pot veure's més desafiada. En el cas contrari, la senda i el recorregut són molt clars i el repte està en com no perdre competitivitat mentre es camina cap a un model més sostenible”, apunta Sergio Sánchez, director de Desenvolupament de Negoci Sostenible d'Empreses en Banc Sabadell, que participarà en el *webinar Com impacta la sostenibilitat en el compte de resultats de l'empresa, organitzat a través de *HUB Empresa de Banc Sabadell. No obstant això, afig Pablo *Hermida, director d'Estratègia i Rendibilitat en Banc Sabadell, “el fonamental per al repte d'arribar a una economia veritablement sostenible és que tots els sectors s'impliquen amb la intensitat necessària i al mateix temps. En estar tots interrelacionats, l'acció comuna tindrà sinergies, estalviarà costos i accelerarà els processos. Cap sector es pot quedar arrere d'aquesta oportunitat”, resumeix.

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia