FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Una llançadora cap a la sostenibilitat de les pimes

Una llançadora cap a la sostenibilitat de les pimes

La Cambra d'Espanya llança la web Empresa Responsable per a ajudar a les pimes en la seua transició

La sostenibilitat –en el seu triple vessant ambiental, social i de governança (*ASG)– constitueix un valor fonamental de les empreses i els seus negocis. I si bé això és així en les grans companyies, on forma part ja des de fa temps de les decisions estratègiques, el repte és conscienciar a les petites i mitjanes empreses, que representen prop del 99% del teixit productiu a Espanya, que la sostenibilitat també ha d'integrar la seua estratègia empresarial. És a més una exigència reguladora cada vegada més ambiciosa i una demanda dels grups d'interés.

Per a ajudar les pimes a introduir-se en la matèria, la Cambra de Comerç d'Espanya ha llançat el *microsite Empresa Sostenible (Més informació el contingut de la qual se centra en els àmbits *ASG i ofereix a les pimes recursos, informes, eines gratuïtes i programes que els permeten avançar en matèria de sostenibilitat. El propòsit d'aquest portal és actuar com a concentrador de recursos per a facilitar a les pimes el seu accés a informació clau i a serveis de qualitat que impulsen la sostenibilitat en el seu dia a dia.

Les eines que es faciliten en el *microsite són plantilles de polítiques mediambientals, de codis de conducta i d'informes de sostenibilitat, un test d'autodiagnòstic de sostenibilitat i el mapa de coneixement sectorial de rellevància *ASG i bones pràctiques per a pimes. “Totes aquestes eines el que ajuden és a identificar el que fas i també a identificar coses que no fas i que pots fer”, assenyala *Icíar Bellido, subdirectora de comunicació de la Cambra d'Espanya.

El mapa sectorial ajuda a identificar i gestionar els aspectes més rellevants en el seu sector en matèria *ASG i proporciona exemples de bones pràctiques perquè puguen incorporar en la seua gestió criteris de sostenibilitat. Bellido destaca que “el mapa incideix a veure què fan els que són com tu i que operen en el mateix sector que tu i que et poden inspirar a coses que pots fer”. “El que pretenem és ajudar a les pimes al fet que vegen que hi ha empreses xicotetes que estan fent coses i que s'animen també, que no és tan difícil. I fins i tot posar-los en contacte per a copiar el que estan fent unes altres. Al final la pime és molt generosa”, assegura la subdirectora de comunicació.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia