FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Les set vides de l'economia circular

Les set vides de l'economia circular

La meta és ser més eficient en l'ús de recursos i generar menys residus.

La roda del que es coneix com a economia circular ja ha començat a girar. Així ho va afirmar un grup d'experts reunits en una jornada del Col·*legi d’*Economistes de Catalunya. Aquest nou model econòmic busca traure el màxim rendiment possible als recursos disponibles i reduir al mínim la generació de residus.

En aprofitar més els recursos i minimitzar els residus, les empreses milloren els seus resultats econòmics i s'aconsegueixen impactes ambientals i socials positius. S'estima en 630.000 milions d'euros l'estalvi potencial anual als països de la UE gràcies a polítiques sostenibles en la gestió de residus. Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·*legi d’*Economistes, apunta un altre avantatge: “Aprofitar les oportunitats de l'economia circular pot contribuir a reduir entorn d'un 70% les emissions de CO2 per a l'any 2030”.

Impacte

Fins a 890.000 milions d'euros, l'estalvi que podria aportar fins a 2025 l'economia circular

Cada vegada són més els casos d'empreses que han integrat aquest nou model econòmic en la seua estratègia: “A Catalunya hi ha unes 400 companyies que ofereixen solucions d'economia circular, amb un volum de negoci de 11.000 milions d'euros, equivalents al 2% del PIB català”, assenyala Maite *Ardévol, coordinadora d'Economia Circular de la *Agència *per la *Competitivitat de l’Empresa (*Acció).

No hi ha una única via per a passar de l'actual model econòmic lineal, basat en l'usar i tirar, al circular. El *Observatori d’*Economia Circular descriu set possibles opcions. La primera és el *ecodiseño: productes o serveis que es dissenyen amb criteris de sostenibilitat ambiental amb l'objectiu d'allargar la seua vida útil i facilitar el seu reciclatge o reutilització. Un exemple el trobem en les *capsulas de café de la signatura *Novell que, a diferència de les de la competència, són compostables.

Més informació

Font: lavanguardia.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia